Geçmişte birçok soruşturmanın merkezinde yer alan uyuşturucu kaçakçısı Orhan Ünğan’ın yakalandığı operasyonda dikkat çekici bir isim daha gözaltına alındı. Susurluk’un kilit isimlerinden 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım adına geçmişte haraç topladığı iddia edilen 'Tilki’ lakaplı eroin kaçakçısı Selim Işık'ın da yakalandığı ileri sürüldü.
Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz yıllarda İran asıllı uyuşturucu kaçakçısı firari Naci Şerifi Zindaşti’nin kızı Arzu Zindaşti ve yeğeninin ölümünde “azmettirici” olmakla da suçlanan, tutuklu bulunduğu cezaevinden önceki yıllarda Covid-19 salgını nedeniyle izinli çıkan uluslararası uyuşturucu kaçakçısı Orhan Ünğan, polisin düzenlediği ‘Kuyu-4’ adı verilen 4 ayrı suç şebekesine yapılan operasyonda yakalanmıştı.

'Tilki’ lakaplı eroin kaçakçısı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da açıklama yaptığı operasyona ilişkin yeni ayrıntılara ulaşıldı. Dün İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince düzenlenen ve birbirleriyle bağlantılı 4 ayrı suç örgütüne yönelik operasyonun önemli bir parçası olan Ünğan’ın, soruşturma kapsamında eski eşinin de gözaltına alındığı öğrenildi.
Yapılan çalışmalarda Türkiye’de ve farklı ülkeleri kapsayan operasyonlar sonucu ele geçirilen toplam 3 ton 367 kilogram uyuşturucu ve uyarıcı maddelerden sorumlu oldukları tespit edilerek yakalanan uyuşturucu baronları arasında ‘Tilki’ lakaplı Selim Işık’ın da yer aldığı öğrenildi.
Susurluk kazasının kilit isimlerinden 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım adına geçmişte haraç topladığı iddia edilen 'Tilki’ lakaplı eroin kaçakçısı Selim Işık'ın, Mert Orhan Ünğan, İbrahim Kurtar, Aydın Razaki ve Recep Özyıldız’ın da 62 şüpheli arasında olduğu aktarıldı. Dün gerçekleştirilen baskınlarda yakalanan ve emniyette sorguya alınan 62 kişinin polisteki sorgusu devam ederken şüphelilerin geçmişteki suç haritasının kabarık olduğu ortaya çıktı.

‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım'ın "Yalnız yeme, kustururlar" dediği kişi
Gözaltındaki Selim Işık, 1996 yılından beri haber alınamayan ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım'ın bir dönem "Yalnız yeme, kustururlar" sözleriyle haraç istediği kişi olarak biliniyor. ‘Tilki’ lakaplı uyuşturucu kaçakçısı, Yeşil’in son görüştüğü kişilerden biriydi.
Uyuşturucu kaçakçısı Selim Işık'ın, eski Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş'ın raporunda da adı geçmiş, söz konusu rapordaki Mahmut Yıldırım’a ait olduğu varsayılan ses kaydında “Yalnız yersen kustururlar” ifadeleriyle gündem olmuştu.

Kaynak: İHA