Türkiye TaşKömürü Kurumu’na 2000 işçi alım sürecinde sona geliniyor. Şu ana kadar kura sonucunda son 250 kişi çağrılmayı bekliyor. 
Sağlık kontrolü ve güvenlik soruşturması tamamlanan işçi adayları açılacak kurs ile birlikte eğitim almaya başlayacaklar. 

“SON 250 KİŞİ KALDI” 

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS)Genel Başkanı Hakan Yeşil açıklamasında yedeklerden son 250 kişinin daha çağrılacağını söyleyerek yaptığı açıklamada şunları söyledi ;
“Türkiye Taşkömürü Kurumu’na alınacak olan 2000 işçi alımının sonuna gelindi. Yedekte bekleyen işçi adayları çağrılıyor. Kurslar ve ocak eğitimlerini alarak sürece devam ediyorlar. Son etapta yedekte 250 kişi çağrılmayı bekliyor. Bu arkadaşlar kuruma başvuru yaptı. Sağlık kontrollerinin tamamlanması ile birlikte güvenlik soruşturmaları da tamamlanacak. Çalışmalar devam ediyor. Sağlık kontrolü ve güvelik soruşturması bitenlerin sayısı yeni kurs açacak sayıya ulaşmadı. Devamında 44 nitelikli işçi alımı ile ilgili yedekler çağrıldı. Onlarında sağlık kontrolleri ve güvenlik soruşturmaları devam ediyor. Hali hazırda arkadaşlarımız işe başlayamadı. Ama en kısa zamanda arkadaşlarımız kuruma iş başı yapacak. Süreci takip ediyoruz.” İfadelerine yer verdi. 


 

Muhabir: Neriman Dengiz