Türkiye Taşkömürü Kurumu’na alınacak olan 2000 pano ayak işçisinden sağlık kurulundan ve güvenlik soruşturmasından geçen işçiler iş başı yaptılar. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu’da , Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) alınacak yedek işçiler ile ilgili açıklama yaptı. 

“EMEKLİ OLANLARIN YERİNE YENİ İŞÇİLER ALINMALI” 

Her sene Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan yüzlerce vatandaşımız emekli oluyor diyen Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, emekli olan arkadaşlarımızın yerine yenisini almazsak üretim arttıramayız açıklaması yaptı. 
Mutlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 
“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile Türkiye Taşkömürü Kurumu’na 2000 işçi alım süreci başlatılmıştı. Gelinen nokta da 475. Yedek işe çağrılmıştı en son bunların içerisinden güvenlik soruşturması ve sağlık raporları tamamlanmanan arkadaşlarımız iş başı yaptılar. Eğitimlerini aldılar, bir kısmı da almaya devam ediyor. Eğitimi tamamlanan arkadaşlarımız yer altında çalışmaya başladılar. Yedeklerden son başlayan kardeşlerimiz de eğitim süreçlerini devam ettiriyorlar. Uzun zamandır bu süreç devam ediyor, bizlerde bu sürecin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz. Şu an da maalesef bu süreç tamamlanmadı, temenni ve tekrar ediyoruz ki yedek işçi alım süreci tamamlanmalı ve arkadaşlarımız üretime dahil edilmelidir. Buradaki işleyişin yavaş olmasının bir kaç etkeni var. Hastanedeki ve emniyetteki sürecin yavaş işlemesi, TTK’nın da süreci hızlandırması gerekiyor. Bir kaç etkenin bir araya gelmesinden kaynaklanan sıkıntılardan dolayı maalesef bu süreç sonuçlanamadı. Yetkililer ile görüşecek süreci sonlandırmaya çalışıyoruz. Çağrılan yedeklerden sağlık raporundan ya da güvenlik soruşturmasından geçemeyenlerin yerine tekrar yedekler çağrılacak. Bununla beraber iş başı yaptığı halde 8 aylık deneme süreci içinde işi bırakma ya da gerekli verim alınamayan, devamsızlık yapan arkadaşlarımızın yerine de çağrılacak yedekler var. Bu süreç işlemeye devam ediyor. Tüm arkadaşlarımız işe girmeye hak kazanmış ve 2000 arkadaşımız üretime katkı sağlamaya devam etsin istiyoruz. Bununla beraber emekliliklerimiz devam ediyor, her geçen gün emeklilik sayıları daha da yükseliyor. Alınana arkadaşlarımız tabii ki üretime katkı sağlayacak ancak emekliliklerimiz hızla yükselmeye devam ettiği için emekli olan arkadaşlarımızın yerine işçi alınması gerektiği ortaya çıkıyor. Emeklerin yerine yenisini almadığımız müddetçe yeni işe başlayan arkadaşlarımızla üretimi arttıramayız. İşsiz gençlerimizin de işe alınması noktasında biz hazırız Zonguldak siyasileri de bu nokta da gereken çabayı yapmalıdır” ifadelerine yer verdi. 

Muhabir: Neriman Dengiz