Zonguldak'ta Liman arkasından Fener semtine 100. Yıl gezi yoluna çıkan varagel tüneli vatandaşların büyük ilgisini çekiyor. Geçmişte Kömür şistinin denize dökülmesi için EKİ Etüt ve Fen grubu Müdürlüğünce yapılan Tünel işlevini kaybedince Turizm amaçlı hizmete açılmıştı. Tünel için de gerekli düzenlemeler yapılarak vatandaşların hizmetine sunulmuştu.
Özellikle yaz aylarında liman arkası mevkinde gezmeye çıkan vatandaşlar tünel aracılığı ile  Fener 100.Yıl Gezi yoluna ulaşıyor.
AÇILIŞ KAPANIŞ SAATLERİ DÜZENLENDİ 
Yaz aylarında binlerce vatandaşın kullandığı Fener tünelinin bakım ve temizlik işlerini Zonguldak Belediyesi ekipleri yapıyor. Belediye özellikle gece olmak üzere tünelin her iki tarafındaki giriş çıkış kapılarını kapatılıyor.
Işıklandırması ve kamera sistemi bulunan tünel Zonguldak'ın görülmesi gereken önemli turizm yerlerinden birisi. Zonguldak Belediyesi tarafından Fener Gezi Yolu- Liman arkası tüneli açılış kapanış saatleri yeniden düzenlendi. Yeni saatler tünelin girişine asıldı.
FENER GEZİ YOLU -LİMAN ARKASI TÜNELİ AÇILIŞ KAPANIŞ SAATLERİ ŞU ŞEKİLDE:
Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında sabah saat 08.30'de açılıp gece saat 23.00'te kapatılıyor. Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan aylarında sabah saat 08.00'de açılıp 19.00'da kapanacak.
Yetkililer tünelin gece saatlerinde  olumsuzluk yaşanmaması  için tedbir amaçlı, hem de temizlik ve genel bakımının yapılması için saatler düzenlemeye gidildiğini ifade ettiler.

Saatleri öğrenmeden tüneli kullanmaya kalkarsanız dışarıda kalırsınız. 

Muhabir: Ercan Aygün