Zonguldakspor FK Ziraat Türkiye Kupası 2.tur maçında Salı günü Kırıkkale FK ile karşılaştı. Kırmızı lacivertli temsilcimiz maçın ilk yarısını 2-0 geride kapattı. İkinci yarıda müthiş bir geri dönüş yapan Zonguldakspor karşılaşmayı 2-2' ye getirdi. Ethem'in uzatma dakikalarında 2-2'lik beraberliği getiren mükemmel golü sonrasında Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu adeta yıkıldı. Futbolcular ve taraftarlar büyük sevinç yaşadı.
2-0'dan geri gelip 2-2'yi yakalayan Zonguldakspor maçı uzatmaya getirdi. Ancak uzatmalarda kalesinde gördüğü gollerle kupaya veda etti. 3 .Tura yükselmeyi çok isteyen taraftarlar ve futbolcular üzüntü yaşadılar.
İSTEDİK OLMADI 
Çok istemelerine rağmen kupada tur atlayamadıklarını belirten Teknik Direktör Can Güven karşılaşma ile ilgili  şöyle konuştu. "Güzel bir mücadele izlettiğimizi düşünüyorum.  Kupaya bir renk verdiğimizi düşünüyoruz.  Benim de amacım  kazanmak ve tur  atlamaktı. Ama olmadı.

Biz tur geçmek istiyorduk.
Taraftar da istiyordu. Bunun bilincindeyiz. Bu tür maçlar ligde fazla oynamayan oyuncularımız ve forma bekleyen Oyuncularımızın son durumunu görebilmemiz için fırsat. Daha sonra lig içerisinde bu oyuncuları çok fazla  göreceğimiz pozisyonlar olmayabilirdi. Hazırlık döneminde çok fazla hazırlık maçı yapamamamız, sonradan katılan oyuncuların da olması, onların da forma rekabetinde var olabilmeleri, onların da kendini takıma katkı geleceklerini hissedebilmesini de düşünerek birçok oyuncumuza ilk defa şans verdik. Kendi oyun formatımızı oynatmaya çalıştık. Tabiki bu oyuncularımda antrenman ve maç eksikleri de oyunun başlangıcında sahaya ister istemez yansıdı."
GERİ DÖNÜŞ YAPTIK SONUNU GETİREMEDİK 

Maçın ilk yarısını 2-0 geride kapatmıza  rağmen geri dönüş yaparak 2-2'lik beraberliği yakaladıklarını, ancak uzatmalarda kaybettiklerinin belirten Can Güven " İlk yarı 2-0 geride kapattık. İkinci yarıda yaptığımız oyuncu değişiklikleri ile maçı 2-2'ye getirdik. Hem bizim hem de taraftarımız için güzel bir geri dönüş olmuştu.  Futbol şansı bize 2-2 olarak döndü ama daha sonra bizi 3-2'ye getirmek için dönmedi. O da orada rakibe döndü. Uzatmalarda öne geçme şansını ilk biz yakaladık değerlendiremedik. Rakip iyi değerlendirdi ve uzatmalarda kaybettik. Ama her zaman da olmuyor. Biz güzel bir mücadele izlettiğimizi düşünüyoruz. İyi bir futbol izlettiğimizi düşünüyoruz. Kupaya bir renk verdiğimizi düşünüyoruz. Tur atlamak isterdik ama olmadı"
ÖNÜMÜZE BAKIYORUZ 
Bu maçı unutarak hafta sonunda oynayacakları Edirne spor maçına odaklandıklarını belirten Can Güven sözleri ve Şöyle devam etti"
Benim de amacım Taraftarlarımız gibi kupa maçını kazanıp tur atlamaktı. Ama bazen de olmuyor, olmadığı zaman da çok takılmak gerekmiyor. Önümüze bakmamız gerekiyor. Önümüzde bir Edirnespor karşılaşması var. Onun da hazırlıklarını yapmaya başladık.  Pazar günü sahaya en iyi şekilde hazır çıkabilmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Edirne'den de iyi bir sonuç alarak ligde yolumuza devam etmek istiyoruz. Biz her maçımıza kazanmak için çıktığımızı sezon başından bu yana söylüyoruz. Bu maçtan da 3 puanı almak için elimizden geleni yapacağız. "

Muhabir: Ercan Aygün