Zonguldak belediye meclisinde istifa eden üyeler için komisyonlara seçimler gerçekleştirildi.
Zonguldak Belediye Meclisi'nin aralık ayı 1 birleşimi gerçekleştirildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Ereğli ziyareti nedeniyle meclis toplantısına katılamadı.
Toplantıya meclis başkan vekili bünyamin Babaiban başkanlık yaptı.

Açılış ve yoklamanın ardından gündemin görüşülmesine geçildi.

CHP'DE YENİ BİR İSTİFA DAHA YAŞANDI
Cumhuriyet Halk Partisi'nin Zonguldak Belediye Meclisi şehir plancısı Sertan bacak meclis üyeliğinden istifa etti.
İstifa mecliste okunarak üyeler bilgilendirildi.

TÜLLÜ İŞLER KOMİSYONUNA YENİ ÜYELER SEÇİLDİ 

Mecliste istifa eden meclis üyelerinin yerine geriye kalan süreyi tamamlamak üzere AK Parti'den ve CHP'den istifa eden meclis üyeleri için açık oylama usulü seçim gerçekleştirildi.
AK Parti'den Engin Akdeniz ve CHP'den ise Osman Bekiroğlu grup tarafından önerildi ve isimler oy birliği ile kabul edildi.

SELİM ALAN'A YETKİ  MADDESİ PLAN BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ.

Mecliste 
Halkın ve Sosyete Pazarı Esnafının talepleri neticesinde, S.G.K. İl Müdürlüğünden 1500 m2'lik alanı, kiralama amacı doğrultusunda kullanılmak üzere, haftanın belirli günlerinde Sosyete Pazarı için bedel karşılığı yer tahsisi şeklinde, diğer günlerde ise şehir trafiğini rahatlatmak amacıyla otopark olacak şekilde kullanılması maksadıyla Sosyete Pazarı Esnafı ve/veya tayin edecekleri kişi/kişilerce Başkanlığı arasında, Yer Tahsis Protokolünün hazırlanması, şartların ve bedelinin belirlenmesi ile Yer Tahsis Protokolünün imzalanabilmesi için

Ve ayrıca

Çınartepe Mahallesi, Celal Bayar Caddesi 93/B kapı numaralı ve 296 m2 bürüt alanlı taşınmazın kamu yararı doğrultusunda kullanılmak üzere Belediye Asri Mezarlık Sultan Abdülhamit Han Cami Yapma ve Yaşatma Derneğine tahsisinin yapılması, tahsis bedelinin belirlenmesi, tahsis protokol şartlarının hazırlanması ve hazırlanacak olan tahsis protokolün imzalanabilmesi için Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan'a
yetki verilmesi talebi hakkındaki yazısı. Plan Bütçe komisyonunu havale edildi.

Mecliste ayrıca u İşleri ödeneğinde bulunan 40 milyon TL'nin fen İşleri birimine aktarılmasını öngören önerge oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Zonguldak Belediye Mersin 2.birleşimi 7 Aralık Perşembe günü toplanma kararı alarak birleşim tamamlandı.

Kaynak: Ercan Demir