Kışlık  konserve, salça, tarhana , tursu  hazırlıkları başladı. Vatandaşlar  kışın tüketecekleri gıda ürünlerini hazırlıyorlar.
Evde kurulan turşular çoğu zaman tutmuyor. Tutan turşular ise marketlerde satılan hazır turşuların tadını vermiyor. Vatandaşlar turşu kurarken bidon veya cam kavanozun  içine  malzemeyi eksik koymalarından dolayı kıvamını tutturamıyor.
HAZIR TURSU SULARI ÇIKTI
Ev  hanımları için  turşu kurmak artık  çok daha kolay olacak. Pazardan aldıkları turşuluk biber, yeşil domates, fasulye, havuç, lahana gibi sebzeleri   yıkadıktan sonra  kavanozun  içine düzgün bir şekilde yerleştirip sonra üstüne  sadece hazır turşu suyu eklemeleri yeterli olacak. Bu suyu ekledikten sonra  10 gün içinde   turşu  hazır hale  geliyor. Evde yapılan turşunun tadı  marketlerde satılan hazır turşular gibi nefis oluyor.
 TURŞU SUYU KAÇ LİRA
Kolay turşu kurmak için üretilen her şeyi  içine katılmış  hazır turşu suyunun 3 litrelik  bidonlarda 95 lirada satışa sunuldu. Vatandaşlar hazır turşu suyuna ilgi gösteriyorlar. Tursu suyu satan esnaflar ise “ Turşu kurmak artık çok daha kolalaştı. Ev hanımlarını turşuluk   malzemelerini bidonun içine yerleştirip bu sudan bidon taşmayacak şekilde eklemeleri yeterli olacak. Bu suyun içinde sarımsağı, sirkesi, limonu, tuzu, her şeyi  hazır. Evde de  nefis turşular yapmak artık çok daha kolay” diye konuştu.

Muhabir: Ercan Aygün