Zonguldak'ın Devrek ilçesinde Geçtiğimiz günlerde yaşanan cinayet de dayı le yeğeni av tüfeği ile vurularak öldürülmüştü.
Zonguldak Valiliği konu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu bilgiler verildi; 
 "Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Devrek İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 10 Ekim 2024 tarihinde saat 21.13 sıralarında Alpaslan Köyü’nde meydana gelen silahla yaralanma ihbarı üzerine harekete geçmiştir. 

 H.Ç. (60) olay yerinde hayatını kaybederken, Y.K. (46) kaldırıldığı Devrek Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirmiştir. Olayın ardından failin yakalanması için başlatılan geniş çaplı operasyonda JASAT, Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından titizlikle yürütülen çalışmalar sonucunda 8 şüpheli gözaltına alınmış, 1000 saatlik kamera kaydı incelenmiş ve çeşitli adreslerde aramalar yapılmıştır. Aramalar sonucunda suç eşyası olduğu değerlendirilen 10 adet av tüfeğine el konulmuştur.

 Sorgulanan şüphelilerden Ö.Y. (28), daha önceden aralarında tabanca alışverişine dayalı husumet nedeniyle çıkan tartışma sonucunda Y.K. ve H.Ç.’yi ruhsatsız av tüfeği ile vurduğunu itiraf etmiştir. Olay sonrası maktul Y.K.’ya ait ruhsatsız tabanca ve mermileri alarak ormanlık alana gömdüğünü, olayda kullandığı boş kartuşları ise sobada yaktığını söylemiştir. Yapılan yer gösterme işlemi ile ruhsatsız tabanca ve mermiler bulunmuş, olayda kullanılan av tüfeği de teşhis ettirilmiştir. 

 Gözaltındaki diğer 7 şüpheli serbest bırakılırken, Ö.Y. tutuklanarak Beycuma Kapalı Cezaevi’ne teslim edildi"

Kaynak: Haber Merkezi