Zonguldak Valiliği bugün öğle saatlerinde Devrek'te çıkan orman yangını ile ilgili açıklamalarda bulundu. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu yangın yerine giderek incelemelerde bulundu. Zonguldak Valiliği tarafından yapılan ve
Söndürme çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiği ifade edilen açıklamada şu bilgilere yer verildi

 "26 Ağustos 2024 tarihinde saat 13:25 sıralarında Devrek İlçemiz Halilbeyoğlu Köyü Kalıncılar Mevkii’nde ormanlık alanda yükselen dumanlar fark edilerek bir orman yangını tespit edilmiştir. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenememiş olup, yangının büyümesini önlemek ve kontrol altına almak amacıyla hızlı ve koordineli bir müdahale gerçekleştirilmiştir.

Yangına müdahale eden ekiplerimiz tarafından, 2 Yangın Söndürme Helikopteri, 9 Arazöz, 8 Su Tankeri, 1 Pikap,3 İtfaiye Aracı,1 Dozer, 15 Jandarma, 2 Sağlık ve 1 AFAD aracı olmak üzere toplamda 41 araç ve 156 personel ile çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir.

Şu ana kadar 2,5 hektar alanın etkilendiği yangın, ekiplerimizin özverili çalışmaları sonucunda kontrol altına alınmıştır. Yangının yeniden alevlenmemesi için soğutma çalışmaları titizlikle devam etmektedir. Ormanlarımızın korunması ve yangınların önlenmesi adına gösterdiğiniz duyarlılık için halkımıza teşekkür ederiz. Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgilendirme yapılacaktır. Lütfen ormanlık alanlarda dikkatli olalım ve herhangi bir duman ya da yangın belirtisi gördüğümüzde derhal yetkililere bildirelim.

Halkımıza saygıyla duyurulur.


 

Kaynak: HABER MERKEZİ