ÖZEL HABER
Havaların soğuması ve koronavirüs vakalarının artış göstermesi nedeniyle, vatandaşların bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin tüketimine yönelmesi gerekiyor.
Gribal enfeksiyon ve korona virüse karşı mücadelenin, korunmanın en önemli yolu güçlü bir bağışıklık sisteminden geçiyor.
“ŞİFA KAYNAĞI ÇORBALAR”
Çorba kış aylarının vazgeçilmezlerinden. Hem içenin içini ısıtır hem de birçok hastalığa karşı direnç sağlayıp antibiyotik görevi üstlenir. Gripsek kimi tavuk suyu çorba içmeden kimi de kelle paça içmeden kendine gelemez. Uzmanlar koronavirüse karşı koruyucu özelliğinden dolayı karalahana, bol C vitamini ve kış çorbaları içilmesini tavsiye ediyor.
Uzmanların önerdiği bağışıklığı artıran Kelle Paça Çorbası ;
Özellikle küçükbaş hayvanların baş ve ayak kısımları kullanılarak hazırlanan kelle paça çorbası, antibiyotik görevini de üstleniyor. İçerdiği mineral ve vitaminlerle bağışıklık sistemini de güçlendiren kelle paça çorbası günün her saati tüketilebiliyor diyen Çorbacı Suat Usta en iyi kelle paça çorbasının püf noktasını anlattığı açıklamasında şunları söyledi,”
Malzemeler: 1 adet tütsülenmiş kelle 5-6 adet ayak, 1 adet kuzu işkembesi, 1 yemek kaşığı yağ, 3-4 diş sarımsak,limon, tuz
Temizlenmesi: Kelle ve ayaklar yıkanıp suda bekletilir. Kellenin burun kısmı tezgah üzerine vurularak içi temizlenir. Alt çene dişlerle birlikte çıkarılır. Dilin uç kısmı kesilip üzeri bıçakla kazınır. Kellenin üzerindeki kıl ve benzeri fazlalıklar bıçakla kazınarak temizlenir iyice yıkanır. Suda bekletilen ayaklar ise bıçakla kazınıp parmak arasından ikiye bölünür. Kıl torbaları çıkarılır. Bol suda iyice yıkanır. Temizlenip küçük parçalar halinde doğranır.
Yapılışı: Temizlenen kelle, ayaklar ve kibe tencereye konup çok az bir yağla 1-2 çevrilerek üzerine tuz ve su ilave edilerek pişirilir.
-Özellikle bakır tencerede uzun süre kısık ateşte pişirilince daha lezzetli ve kıvamlı olur. Düdüklü tencere veya toprak kapta kullanılabilir. Servis sırasında dövülmüş sarımsak ve limon suyu kullanılır.