AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Alaplı Deresi'nin çıkışında yapılacak altyapı çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bozkurt, projenin detayları hakkında şu bilgileri verdi:

Alaplı Deresi'nin Karadeniz'e döküldüğü noktada, özellikle derin deniz dalga koşulları göz önünde bulundurularak, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından çalışmalar tamamlanmış durumda. Bu kapsamda, derenin denizle birleştiği noktada sedimantasyon veya kumlama olaylarının önüne geçmek amacıyla mahmuzlar tasarlandı.

Bozkurt, "Alaplı Deresi'nin çıkış ağzının kuzey ve güney sahillerine, dere çıkış ağzında genişletme yapmadan 130 metrelik mahmuzlar yapılacak. Bu sayede, 10 yıl içinde ortalama 0.40 metrelik bir sığlaşma önlenmiş olacak. Sığlaşma, dere içinde 80 metrelik bir alanda yarımada şeklinde belirginleşecek" şeklinde konuştu.

Proje çalışmalarının tamamlandığını ve yapım ihalesinin 14 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirildiğini belirten Bozkurt, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından işe başlanılacağını ifade etti.

Bozkurt, "Bu önemli altyapı çalışmasıyla birlikte Alaplı Deresi'nin çıkışındaki mevcut sorunların ortadan kaldırılması hedefleniyor. İhaleyi alan firma ile sözleşme imzalandıktan sonra çalışmaların başlamasıyla birlikte bölgedeki olumlu değişimleri gözlemleyeceğiz. Hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi