Zonguldak Türkiye Yardım Severler Derneği (TYSD) Yönetim Kurulu Başkanı Emel Özdoğan ve yöneticiler, Derneğin kuruluşunun 96. yıl dönümü sebebiyle Atatürk anıtına çelenk koydular.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Zonguldak Yönetim Kurulu Başkanı Emel Özdoğan yaptığı açıklamada, derneğin  Zonguldak'ta 82 yıldır faaliyette olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Kuruluşumuzun amacı ihtiyaç sahibi insana yardım etmek olan derneğimiz önerileri ve bizzat kendisi tarafından isimlendirilerek 19 Şubat 1928 yılında Türkiye Yardım Sevenler Derneği olarak kurulmuş olup faaliyetlerini 96 yıldır sürdürmektedir. Zonguldak Türkiye Yardım Severler Derneği Şubesi. 1942 yılında kuruldu ve  82 yıldır yardımlarını,  yardımsever dostlar, üyelerimizle Zonguldaklı hemşehrilerimizin destek ve katkılarıyla ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırmakta aracılık etmektedir. Her zaman ve her çapta burslarını vermeye devam ettiniz. Atatürk eğitim bursu öğrencilerimiz uygarlıktan, ilimden ve fen'den kuvvet alıyoruz. Öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sağlayabildiğimiz için mutluluk duyuyoruz. Bu gönüllüler ordusu hiçbir din, dil, ırk ve etnik grup gözetmeksizin yardımlarını ihtiyaç sahibi olanlara ve tarihi yolculuğunda ihtiyaç duyulan her alanda Zonguldak Türkiye Yardım Severler Derneği şubesi yönetim kurulu olarak dün olduğu gibi bugünde faaliyetlerini arttırarak sürdürmeye devam edecektir dedi.
 

Muhabir: Ercan Demir