Ülke ve dünyada yaşanan pandeminin yanı sıra Rusya ve Ukrayna araszında yaşanan savaşın yanı sıra döviz ve altındaki yükselişlerle birlikte hayat şartları hen geçen gün çok daha zorlaşıyor. 
VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ
Yaşanan hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşlar daha önce 2 alırken, bugün 1 alıyor. Alım gücü düşen vatandaş çareyi tasarruf ederek geçenmekte buldu.
YENİ AYAKKABI ALMAK HAYAL OLDU, TEK ÇARE TAMİR ETTİRMEK
Zonguldak'ta 35 yıllık ayakkabı tamircisi Orhan Alakaş vatandaşın yeni ayakkabı almakta çok zorlandığını belirterek çareyi eski ayakkaların tamiratında bulduklarını söyledi.
"TAMİR ETTİKLERİMİZ AYAKKABILARIN YENİSİNDEN FARKI YOK"
49 yaşındaki ayakkabı tamircisi Orhan Alakaş "Hayat pahalılığı her geçen gün kendini iyice hissettiriyor. Vatandaşlar yeni ayakkabı almakta zorlanıyor. Yeni ayakkabı almak neredeyse artık lüks oldu. Vatandaşlar bize eski ayakkabılarını getirip tamir ettirip giymeyi tercih ediyorlar. Bir ayakkabı 400 ile 1000 lira arasında değişiyor. Vatandaş yenisini alamıyor. Bir ayakkabıyı biz 30 ile 50 lira arasında fiyata tamir ediyoruz. Tamir ettiğimiz ayakkabıların yenisinden farkı olmuyor. Büyük tamirlerde ise fiyat değişebiliyor. Böylelikle bizim de vatandaşa bir katkımız olmuş oluyor" 
(Haber: Ender Yüksel)

Editör: Oğulcan Öz