Bakan Tunç AK Parti'nin Zonguldak'ta 3 milletvekili var burası benim memleketim Ben de dördüncü Milletvekili olarak kabul edin lütfen" şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Zonguldak ziyaretinin son durağında AK Parti il başkanlığını ziyaret etti.

Bakan Tunç'u, İl Başkanı Mustafa Çağlayan ve partliler çiçekle karşıladı.
Bakan Tunç ziyarette partililerle bir araya geldi.

AK PARTİ İL BAŞKANI ÇAĞLAYAN 25 BELEDİYEYİ DE ALMA SÖZÜ VERDİ

AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan yaptığı açıklamada yerel seçimlerde Zonguldak'ta 25'te 25 yapacağız."diyerek Zonguldak'taki 25 belediyeyi alma sözünü Bakan Tunç'a verdi. Başkan Çağlayan şunları söyledi:

"Kıymetli arkadaşlar. Sayın bakanım, kıymetli milletvekillerim, değerli sayın bakanım, memleketimize hoş geldiniz. Evinize hoş geldiniz Sizler bizim için de gurur kaynağısınız. Çünkü  az önce kendiniz de belirttiniz. Efendim burası sizin memleketiniz, burası sizin eviniz. Sizi evinizde ağırlamaktan bizler büyük mutluluk ve onur duyuyoruz. Gurur duyuyoruz. Ben çok kıymetli partimizin teşkilatlarıyla, aile üyelerimizle birlikte sizlere ev sahipliği yapmaktan çok mutluluk duyuyoruz. Sayın bakanım önümüzde bir yol var. Biz yeni bir yola çıktık. Kutlu bir yola çıktık  Zonguldak'ımızda 25 belediyemiz var. 13 tanesi bizim. Siz bugün Ankara'dan geldiniz. Allah'ın izniyle bu teşkilat inandı. Ankara'dan gelirken de AK Partili belediyeden gireceksiniz. İstanbul'a giderseniz, AK Partili belediyeden çıkacaksınız. İstanbul'dan gelen partinin devreye girip, Ankara'ya giderken tekrar AK Partili bir belediyeden çıkacaktır 25'te 25  hedefiyle yola çıktık. Bizler inanıyoruz. Bizlere de bunların buradan sözünü veriyoruz. Bu sözü de ilk defa siz geldiğinizde kullanıyoruz. Uğurlu olsun. Mübarek olsun inşallah yolunuz. Tekrar memleketinize hoş geldiniz. Evinize hoş geldiniz. Saygılar ve hürmetlerimizi sunarak sözünüzü de takdim ediyorum"

BAKAN TUNÇ: 21 YILDIR AK PARTİ İKTİDAR VE BU BİR DÜNYA REKORUDUR

Adalet bakanı Yılmaz Tunç yaptığı konuşmada AK Parti'nin 21 yıldır iktidarda olduğunu ve bunun dünya rekoru olduğunu belirterek şunları söyledi;

"KIıymetli Zonguldaklılar hemşehrilerim. Ben de hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Bugün Zonguldak'ta bulunmaktan, memleketimde bulunmaktan, emeğin kentinde bulunmaktan Karadeniz Bölgesi'nin en önemli vilayetlerinden Zonguldak'ımızda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ve öncelikle belirtmek istiyorum. Tabii teşkilatımızı ziyaret ettik. AK Parti Zonguldak teşkilatımızı, tüm ilçe beldeleriyle beraber köylerimizide kutluyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gösterdiğiniz başarıdan, destekten dolayı çok çok teşekkür ediyoruz. Türkiye yüzyılının başlamasındaki katkınız nedeniyle tüm Zonguldaklı hemşehrilerimize ve siz değerli teşkilat mensuplarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Tabii kabinemiz yaklaşık üç aydan bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ikinci döneminde çalışmalarımıza devam ediyoruz. 21 yıldan bu yana iktidarda olan bir partiyiz. Ve Türkiye Cumhuriyeti gerçek Tarihinde görülmemiş bir başarı. Hatta dünya siyaset tarihinde de görülmemiş başarıyı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti ve şimdi de Cumhur İttifakı olarak gerçekleştirmenin gayreti içerisindeyiz. 21 yılda Türkiye'nin fiziki şartlarını sağlarken, altyapı yatırımlarını gerçekleştirirken, dünyanın en büyük projelerini, havaalanlarını, hızlı trenlerini, enerji projelerini, üniversitelerini, toplu konut hamlelerini, tünellerini, köprülerini yaparken diğer yandan da ülkemizin özellikle demokratikleşme ve demokrasinin standartlarını daha yukarıya taşımanın gayreti içerisinde olduk. Türkiye 21 yılda demokrasisi daha güçlü hale geldi. İnsan hak ve özgürlüklerinin önündeki engelleri birer birer kaldırdık. Nice yasakları ortadan kaldırdı Sessiz devrim sayılan reformları hayata geçirdik. Bundan sonra da geçirmenin gayreti içerisinde olacağız. 

AVRUPA PARLAMENTOSU RAPORU ÇOK TEMELSİZ VE SIĞ

Avrupa parlamentosu tarafından yayınlanan raporu çok sert tepki gösteren bakan Tunç sözlerine şu şekilde devam etti:

"Önceki gün Avrupa Parlamentosu 2022 raporu yayınlandı ve Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunda kabul edildi. Şimdi içerisindeki ifade baktığımız zaman Türkiye gerçekleriyle hiçbir alakası yok. Türkiye gerçekleri o değil. Maalesef birtakım marjinal grupların etkisiyle hazırlanan bizim için hiçbir değeri olmayan temeli olmayan bir rapor yayınlandı. Raporda diyor ki Türkiye hukukun üstünlüğünde geriye gidiyor. İşte yargı bağımsızlığı yok. Ne demek? Türkiye hukukun üstünlüğünde ileri gitmeye devam ediyor. Ve Türkiye milletiyle beraber özellikle demokrasi mücadele 15 Temmuz'da insan hakları mücadelesinin nasıl verildiğini bütün dünyaya gösteren bir ülke. Milletiyle beraber, lideriyle beraber ve bundan sonra da yine demokrasinin standartlarını yükseltmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle. Yasamayı daha da güçlendirdik. Yargıyı tarafsız, yasama, yürütme, yargı, kuvvetler ayrılığının tam anlamıyla uygulandığı bir ülke olarak hem adalet alanında hem hukuk alanında hem de milletimizin refahını daha da arttırma anlamında çalışmaya gece gündüz devam edeceğiz. Biz milletimizin huzuru için, milletimizin güvenliği için çalışıyoruz. Ama maalesef kendi ülkelerinde, özellikle yaşam hakkının düşmanı olan terör örgütlerine, o gösteri alanlarına açanlar öncelikle kendilerine bakması lazım. O PKK paçavralarıyla, propagandalara müsaade edenler, oralarda Kuranı Kerim'e yönelik saldırılara müsaade edenler öncelikle onlar hukuka saygılı olması lazım. Onlardan alacağımız ders yok. Biz milletimizin huzur Doğru, güvenliği ve onların hakkı için, onların hakkını korumak için gece gündüz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çalışmaya devam edeceğiz inşallah."

 DEPREMDEN ETKİLENEN 11 İLİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ..

Konuşmasında depremden etkilenen 11 ili ayağa kaldıracaklarını ve yatırımlara devam edeceklerini belirten Adalet Bakanı Yılmaz Tunç şunları kaydetti;

"Birinci önceliğimiz elbette ki 6 Şubat'ta yaşadığımız depremde yıkılan 11  vilayetimizi ayağa kaldırmak. Bunun mücadelesini veriyoruz. Dün deprem bölgesindeydim. Oralardaki çalışmaları özellikle bakanlığımıza ait yargı hizmetleriyle ilgili bir aksama olmaması için gerekli çalıştayları yaptık. Deprem zamanında deprem sonrasında da ziyaret ettik. Ve oradaki çalışmaları yakından takip ediyoruz inşallah bir yıl gibi kısa süre içerisinde vatandaşlarımızın sıcak yuvalarına kavuşturacağız. Yine insanımızı güçlendirecek projelere adım atmaya devam edeceğiz. Önce insan demeye devam edeceğiz. İnsanı güçlendireceğiz ki eğitimden sağlığa, sosyal politikalara. Ve aileyi güçlendirmiş olacağız toplumu güçlendirmiş olacağız. İşte güçlü devlet olmanın yolu da buradan geçiyor. Ve istikrarlı kalkınma hamlesinden hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. İşte doğal gaz Filyos'ta, enerjide bağımsız, Gabar'da teröristlerden temizlediğimiz petrol. Ve nükleer enerji enerjide bağımsız, savunma sanayinde bağımsız ve dış politikada hakkaniyetli, dengeli, ara bulucu rolü üstlenen Türkiye eksenini oluşturmaya devam edeceğiz inşallah"

BENİ ZONGULDAK'IN DÖRDÜNCÜ MİLLETVEKİLİ OLARAK KABUL EDİN

AK Parti'nin Zonguldak'ta 3 milletvekili bulunduğunu kendisinin Zonguldak'ın ise dördüncü Milletvekili olarak kabul edilmesini isteyen adalet bakanı Yılmaz Tunç şunları kaydetti:

"Memleketimde bulunmaktani duyduğum memnuniyeti bir kez daha belirliyorum. Biz sizin emrinizdeyiz. Sizin 3 milletvekiliniz var. Ak Parti milletvekili. Beni de kabul edin. 4 olsun el ele, kol kola inşallah Zonguldak'ımız için ne gerekiyorsa önceki milletvekillerimizden devraldığımız bayrağı daha yukarılara taşımanın gayreti içinde olalım diyorum"  

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Göksel Çolak