Karaelmas Gazeteciler Dernek Başkanı Mustafa Emen'in Moderatörlüğünü Yaptığı "Sinyal" Programının bu akşamki konuğu Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan oldu.

Kendisinden öncek, dönemi değerlendirerek vatandaşlara kıyaslama fırsatı sunmak istediğini belirten Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, mecliste de tartışılan su zammı ve CHP’li ilçe başkanlarının belediye önünde yaptıkları eylemleri değerlendirdi. Dünden bu güne fiyat ve maliyet kıyaslaması yapan Başkan Alan, Belediye önünde eylem yapan CHP İlçe Başkanlarına; “Azıcık yüreğiniz varsa, adil olduğunuzu düşünüyorsanız bu çadır tiyatrosunu Çaycuma Belediyesinin önünde yapın” dedi. 
Hep birlikte yeni Zonguldak diye çıktığımız bu yılda 4 yılda elimizden geleni yaptık. Ben öncelikle Zonguldak Belediye Başkanı olarak 2019 sonrasını anlatmadan daha eskileri anlatmak istiyorum ki vatandaş ne yapılmış ne yapılmamış kıyaslayabilsin. 2014 yılında seçimi kazanan adayın secim broşürünün içinde 30 a yakın maddeler vardı. Atık su arıtma tesisi ile ilgili çalışmaların tamamlanacağı maddesi vardı. 2014 ile 2019 arası bu madde ile alakalı hiçbir şey yapılmamış. İkinci maddede Kanalizasyon şebekesi yenilenecek demişler, sadece meydana gelen arızalara müdahale edilmiş, başka bir şey yapılmamış. Üçüncü madde temiz ve ucuz su demişler. Bu konu çok gündemde kaldı. En son bütçe görüşmelerimizde suyun fiyatını 9 TL’ye çıkardık. 2014 ile 2019 arasında Metropoliten Belediyeler Birliği Başkanı Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç’tı. Biz 9 TL yapınca ortalık ayağa kalktı. Geçtiğimiz günlerde mecliste de gösterdim 2009 yılı ile 2019 yılları arasındaki maliyet ile Zonguldak halkına verilen içme suyu tarifesi elimizde var. Biz göreve geldikten sonra barajımızda yenilenme, tesisin yenilenmesi anlamında bir şey yapılmasını bırakın 1998 ile 2008 yılları arasında barajın Tedaş’a olan borcu ortaya çıktı. 1992 ile 2008 arası hiç borç ödememişler. Toplam 38 milyon TL borç cıktı önümüze. Milletvekillerimizle görüştük takside böldük 6, 7 ay ödememiz kaldı. Hem onunla uğraştık hem arıtma tesisimizin yenilenmesini yaptık. Şimdi elektrik maliyetlerini düşürmek için HES projesi yapıyoruz. 2019 yılında vatandaşımıza söylediğim şeydi ucuz su vereceğimiz ama önümüze gelen borç, klorlama, hiç yapılmamış yenilenme nedeniyle şuan bu durumdayız. Suyu ne yapalım diye düşündük. Hiçbir belediye başkanı suya zam yapmayı istemez. Ama inanın 6 tane belediye başkanı suyun 9 TL olduğu halde yine maliyeti kurtarmadığını ama en azından sağlıklı su vermekten geri kalmayacağız dedik. 9 Belediye başkanının ortak aldığı karar bu ama ne hikmetse sadece Zonguldak Belediyesi yapmış gibi yorum yapılıp eleştiriliyor. Geldiler Zonguldak Belediyesinin önünde eylem yaptılar. Zonguldak’ta nedense günah keçisi olarak Ömer Selim Alan’ı yapmak istiyorlar. Çaycuma’da 4 katına çıktı rakam. 6 ilçe başkanına sesleniyorum. 6 belediyenin yaptığı ortak zam’a rağmen belediyemizin önünde çadır tiyatrosu kurdular. Azıcık gururunuz varsa, adil olduğunuzu düşünüyorsanız bu tiyatroyu Çaycuma belediyesinin önünde yapın” dedi.

(Haber: Seda Fidan)

Editör: Haber Merkezi