Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan beraberinde Merkez İlçe Başkanı, Hüseyin Yıldız, Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Şendoğan Karataş, İl Kadın Kolları Başkanı Tülay Sayılı, Gençlik Kolları Başkanı Benhur Özübek ile birlikte DSİ 232 Müdürü Kürşat Çoşkun’dan kentin merkezinde yapımı devam eden Dere Islah çalışması hakkında bilgi aldılar. 

“YASAL SÜRECİNDEN ÖNCE TAMAMLANACAK” 

Dere Islah çalışmalarını yerinde inceleyip bilgi alan Ak Parti heyeti gerçekletirilen çalışmada gelinen son noktayı paylaştı. 
Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, çalışmaların son hızıyla devam ettiğini belirtti. Trafik konusunda yaşanılan sıkıntıya çözüm bulunacağını ifade eden Çağlayan yaptığı açıklamada şunları söyledi; 

“Şehrimizin merkezinde DSİ İl müdürlüğü tarafından yürütülen kıymetli yüklenici firmamızın da hızla ve özenle gece gündüz çalışarak bir an önce bitirmeye çalıştığı görmüş olduğunuz dere ıslahı projemizi incelemek bilgi almak kendilerine yardımcı olabileceğimiz destek olabileceğimiz bir konu var mı diye sormak üzere geldik. Hızlı çalışılıyor, yüklenicimizden de istirhamımız oldu onlar da bu konuda çok nezaketliler aynı zamanda çok ince bir çizgi de çalışmalarına devam ediyorlar. Sevdirici görsel çok güzel şehrimize yakışacak bir köprü imalatı olacak. Onun haricinde de dereyi milletimizin ve vatandaşımızın görebileceği estetik açıdan da çok güzel bir imalat olacağını düşündüğümüz cam korkuluklarla imalat tamamlanacak. Tabi diğer taraftan yolun etrafından vatandaşlarımız yürümekte zorluk çekiyorlar. Çünkü oradaki yürüyüş yolu çok dardı, DSİ bu hususta çalışmasını yaptı. Oradaki kaldırım genişletilecek ve vatandaşımız ulaşımını daha rahat sağlayacak. Çok teşekkür ediyoruz. Hem DSİ’mize hem kıymetli yüklenicimize Allah kolaylıklar versin. İmalatımız kimsenin burnu kanamadan bitecektir. Öyle umut ediyoruz. Yüklenici firmamızdan ricada bulunduk. Şu anda trafik konusunda yaptıkları imalattan dolayı bir sıkıntı var. Öncelikle trafiğin daha rahatlaması için yoğun bir çalışma sarf edecek. Daha sonra da aslında var olan yasal süresinin çok daha öncesine çekmeye çalışacak. Yer altı durumlarından dolayı bir takım aksaklıklar meydana geliyor. Ama onlar özveri ile çalışmalarına devam edip şehrimize bu güzel hizmeti kazandıracaklar diye umut ediyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Muhabir: Neriman Dengiz