Meme kanserine erken dönemde tanı koyulması, tedavi sürecinde başarı sağlamak ve sağ kalım süresini artırmak açısından büyük bir önem taşımaktadır. Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü, bu kritik konuda farkındalık yaratmak amacıyla önemli uyarılarda bulundu.

Uzmanlar, erken teşhiste en önemli faktörün kadınların bilinçlenmesi ve düzenli tarama yaptırmaları olduğunu vurguluyor. Kendi kendine meme muayenesi, 20 yaşından itibaren her ay düzenli olarak yapılmalıdır. Ayrıca, klinik meme muayenesi 20 yaşından itibaren her iki yılda bir, 40 yaşından itibaren ise her yıl yapılması önerilmektedir. 40-69 yaş arasındaki kadınların ise mamografi çektirmeleri, her iki yılda bir gerçekleştirilmelidir.

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü, tüm kadınları bu tarama yöntemlerini uygulamaya teşvik ederek, meme kanserine karşı daha bilinçli ve duyarlı olmaya davet ediyor. Erken teşhis ile birlikte, hastalığın seyrinin değişebileceği ve yaşam kalitesinin artacağına dikkat çekiliyor. Sağlık uzmanları, kadınların kendi bedenlerini tanımalarının ve herhangi bir anormallik hissettiklerinde mutlaka bir uzmana başvurmalarının önemine de vurgu yapıyor.

Kaynak: Haber Merkezi