İstanbul'da uzmanlar deprem riskinin her geçen gün daha da arttığı konusunda uyarlarını arttırırken hatırlanacağı üzere İstanbul'a TTK  arama kurtarma ekiplerinin  kısa sürede ulaşması konusunda hazırlıklar yapılıyor.

Sadece İstanbul değil ülkemizin herhangi bir noktasında olası bir deprem ve afetlere karşı Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun 200 kişilik arama kurtarma ekibinin hazır olarak beklediği ve bu sevdada istenildiği takdirde arttırılmasının mümkün olduğu ifade edildi

Vali Osman Hacıbektaşoğlu büyük depremde madencilerin özverili ve kahramanca çalışmalar yaptığını hatırlatarak, 200 kişilik arama kurtarma ekibinin hazır olduğunu ve gerektiğinde Bu sayı her an arttırabilecek kabiliyetli olduklarını ifade etti.

Gazetecilerin konu ile ilgili sorusuna cevap veren Vali Osman hoca Bektaşoğlu şunları söyledi;

TÜRKİYE'NİN EN DONANIMLI ARAMA KURTARMA EKİBİNE SAHİBİZ

"Bizim şu anda Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun 200 kişilik arama kurtarma ekibi hazır
Bu Türkiye'nin en donanımlı  arama kurtarma ve maden alanının en donanımlı diğer arama faaliyetlerine de bu zaten hazır. O konuda. Allah muhtaç etmesin. O konuda arama kurtarma kabiliyetindr Zonguldak ili olarak hem AFAD'ın, hem jandarmanın ve hem de TTK'nın burada olması çok özel bir imkan sağlıyor.
Sadece ilimiz değil bölge bütün Türkiye'ye Allah muhtaç etmesin. Allah korusun. ancak bu 200 kişi  arttırılabilecek. Yani gerektiğinde bu sayı arttırılarak göreve sevk edilebilecek. 

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun ekipleri olduğunu biliyoruz. Ve onlar Zaten ihtiyaç olduğunda sürekli hem Zonguldak hem bölgeye intikale hazırlar. Depremde  nasıl çalıştıklarını, nasıl faydalı olduklarını biliyoruz"

Kaynak: Ercan Demir