TFF 2. lig Beyaz Grup'ta ligde kalma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor 23’üncü hafta mücadelesinde HES ilaç Afyonspor ile karşılaştı. Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu'nda oynanan müsabakayı hakem Levent Buğra Vartemel yönetti.

Zonguldak Kömürspor sahaya şu ilk 11 ile çıktı: Ogün Karakaya, Necmi Çoban,  Fırat Sarı, Hakan Çevik, Ethem Ercan Pülgir, Murat Erdemir, Serhat Doğukan Taşdemir, Özgür Güler,  Mehmet Gürkan Öztürk, Mümin Uyar, Fatih Bektaş.
FARK KAÇTI
 Maçın ilk yarısında  rakibi kendi yarı alanına hapseden Zonguldak Kömürspor, sağlık sollu ataklarla  gol aradı. Fatih Bektaş, Fırat Sarı, Mehmet Gürkan Öztürk, Serhat Doğakan Taşdemir   ile yakaladığı net pozisyonları değerlendiremeyince  fark kaçtı ve müsabakanın ilk yarısı 0-0 berabere  tamamlandı.
KAPTAN  GEMİYİ KURTARDI
 İkinci yarıya az sayıdaki taraftarlarının desteği ile iyi başlayan Zonguldak Kömürspor’lu futbolcular aradıkları golü 54’üncü dakikada  buldu. Bu dakikada baskısını iyice hissettiren Kırmızı- Lacivertli ekip sağ kanattan faul atışı kazandı. Topun başına  geçen Mümin Uyar ceza sahasına güzel bir orta yaptı. Penaltı noktası üzerine gelen topa iyi yükselen  Kaptan Hakan Çevik güzel bir kafa vuruşu ile Zonguldak Kömürspor’u 1-0 öne geçirdi.  Golden sonra adeta Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu yıkındı. Yedek futbolcular dahil sahaya girerek büyük sevinç yaşadılar. Karşılaşmanın  kalan bölümlerinde  başka gol olmayınca  90 dakika 1-0 Zonguldak Kömürspor’un üstünlüğü ile tamamlandı. Hakemin bitiş düğdü ile Zonguldak Kömürspor’lu futbolcular galibiyeti taraftarları ile kutladılar. Bu sonuçtan sonra puanını 15’e çıkartan Zonguldak Kömürspor, Ligde kalma umutlarını artırdı.

Kaynak: Ercan Aygün