-ÖZEL HABER-
Zonguldak Kömürspor'un ismi yeniden Zonguldakspor oluyor. Prosedürler ve gerekli işlemler halledildi. Yarın Futbol  Federasyonu'na başvuru yapılıyor. 

Edinilen bilgiye göre Zonguldak Kömürspor Yönetim kurulu üyeleri "Zonguldakspor" ismiyle lige katılmak üzere TFF ile iletişime geçtiği ve olumlu geri dönüş aldı.
Evrakların tamamlanmasının ardından  Pazartesi  günü  TFF' ye başvuru  yapılacak. Zonguldak Kömürspor'un ismi yeniden Zonguldakspor olarak değişecek ve bu sezon Zonguldakspor A.Ş ismi ile mücadele edecek.

ZONGULDAKSPOR'UN İSMİ NASIL DEĞİŞMİŞTİ?

Yıllarca Türkiye liglerinde fırtına gibi esen Zonguldakspor girdiği ekonomik bunalım sonrası Amatör Lig'e kadar düşmüştü.

2010-11 sezonunda Zonguldak Süper Amatör Lig ikincisi olarak Bölgesel Amatör Lig'e çıkabilmek için Zonguldakspor ile baraj maçı oynayan Demir Madencilik Dilaverspor, maçı 4-2 kazanarak Bölgesel Amatör Lig'e yükseldi. Zonguldakspor ise yerel lige düştü.

Bu sonuçtan  sonra Zonguldak'ı liglerde temsil edecek yeni bir takım oluşturmak için harekete geçildi. Kulüp için çeşitli isimler üzerine gündeme gelirken Zonguldakspor'un ilk kurulduğu yıllardaki ismi Zonguldak Kömürspor üzerinde görüş birliği yapıldı.
Demir Madencilik Dilaverspor'un ismi Zonguldak Kömürspor olarak değiştirdi.
Ekonomik sıkıntı ve borç batağına  giren Zonguldakspor  ise  kapanmak zorunda kaldı. İsim  değişikliğine giderek Fenerspor adını aldıktan sonra hiçbir faaliyete katılmadı.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR YENİDEN ZONGULDAKSPOR OLUYOR 
Zonguldak Kömürspor yönetimi takımın ismini yeniden Zonguldakspor yapmak için girişimlerde bulundu. Yeni Federasyon Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüşmeler yapıldı. Bu konuda olumlu yanıt alınınca Pazartesi gününden itibaren resmi yazışmalar ve evraklar hazırlanarak Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurulacak. 2011 yılından beri yoluna Zonguldak Kömürspor olarak devam eden kırmızı- lacivertli ekip bundan sonra eskiden olduğu gibi Zonguldakspor ismi ile mücadele edecek.

TOKİ'de intihar: Doğal gaz borusuna kendini astı! TOKİ'de intihar: Doğal gaz borusuna kendini astı!

Muhabir: Ercan Aygün