Zonguldak Kömürspor’a emeği geçen tecrübeli futbolcu Aykut Emre Yakut, sezonun tamamlanması üzerine Zonguldak’a geldi.
 Zonguldak Kömürspor’a 2020 yılında Afyonspor’dan transfer olan Ayyuk Emre Yakut, 3 sezon başarı ile Kırmızı- Lacivertli formayı giymişti. Zonguldak Kömürspor’da takım kaptanlığına kadar yükselen Aykut Emre Yakut, sergilediği performansla  büyük katkı verirken taraftarların gönlünde taht kurmuştu.
Aykut Emre geçmişte,  Kartal Sportif  Faaliyetler, Beylerbeyi, Sivas 4 Eylül Belediyespor  Çorumspor, Sivaspor, Ümraniyespor, Vanspor, Afyonspor, Zonguldak Kömürspor, Esenler Erok ve son olarak bu sezonun  ikinci yarısında Marmara A.Ş Arnavutköy Belediye Gençlik ve Spor Kulübü’nde forma giydi.
Tecrübeli orta saha oyuncusu U18 Bölgesel Gençlik Geliştirme 17, U16 Akademi Ligi 21,   U21 liginde  47,Türkiye Kupası Maçlarında  19, TFF üçüncü ligde 54,  TFF İkinci Ligde 188, birinci ligde 1 resmi maçta forma giydi va kariyerinde  34  gol attı
Bu sezon başında  Esenler Erokspor ile anlaşan Aykut Emre Yakut, devre arasında ise Kuzey Marmara A.Ş Arnavutköy Belediye Gençlik ve Spor Kulübü ile anlaşmıştı. Sezonun ilk yarısında küme düşme potasında olan Kuzey Marmara A.Ş Arnavutköy Belediye Gençlik ve Spor Kulübü’nün ligde kalmasında büyük katkısı olan Aykut Emre, sezonun bitmesi üzerine Zonguldak’a geldi.
Zonguldak’tan nisanlı olan ve yaz aylarında düğün yapmaya hazırlanan tecrübeli futbolcu, ikinci memleketim  dediği Zonguldak’a tanıdık dost ve arkadaşları ile hasret gideriyor.
Aykut Emre Yakut, 3 sene  emek verdiği, takım kaptanlığını yaptığı Zonguldak Kömürspor’un küme düşmesine çok üzüldüğünü belirterek  en kısa zamanda yeniden ikinci lige çıkmasını  temennisinde bulundu.
 

Kaynak: Ercan Aygün