Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın daveti üzerine, ZTSO’nun çalışmakta olduğu projeleri istişare etmek ve yerinde incelemeler yapmak maksadıyla; İstanbul, Yalova, Eskişehir ve Samsun dan ilimize gelen heyet teknik gezi gerçekleştirdi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir; Odamız tarafından yapılan çalışmalar dahilinde, saha incelemeleri yapabilmek ve istişarelerde bulunmak maksadı ile ilimize bir heyet davet ettik. Heyette kendi alanlarında uzman Profesörler, danışmanlar,  Mimarlar, sanatçılar ve heykelltraşlar mevcuttu.Kendilerini İlimizde misafir ederek , saha incelemeleri gerçekleştirdik. Kıyaslama ve iyi örnek uygulamaları metodu ile istisarelerimizi gerçekleştirdik.Oncelikle yoğun mesailerine rağmen vakit ayırarak davetimizi kabuk ettikleri için kendilerine teşekkür ederim. 

Organizasyonun gerçekleşmesinde emeği olan, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Muharrem Kiraz nezdinde tüm yetkililerine, Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Hasibe Özgümüş'e , Zonguldak Kömür Jeoparkı Müdürü Gülsüm Yılmaz ve ekibine, Mimarlar Odası Başkanı Ece Bakioğlu'na, Program boyunca heyete rehberlik eden yerel tarihçi Ekrem Murat Zaman’a teşekkür ediyoruz " dedi.

Editör: Oğulcan Öz