Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödemeleri 10 Haziran Pazartesi günü başladı. Bayram sebebi ile hak sahiplerine toplam 42 milyar TL ödeme yapılacak.

4C Emekli Sandığı, 4B Bağ-Kur, 4A SSK kapsamında olan emeklilerin ikramiyeleri ise 12-14 Haziran tarihlerinde kadar yatırılacak.

“VERİLEN İKRAMİYE YETERSİZ”

Zonguldak’lı vatandaşlar 3 bin lira emekli ikramiyesi ile bayram öncesi alışveriş yapabildi mi ve emekli maaşının ne kadar olmasını istiyor ? 

Verilen 3000 TL bayram ikramiyesi ile geçinmediklerini ifade eden Zonguldaklı vatandaşlar yaşadıkları duruma sert tepki göstererek şunları ifade ettiler; 

“Verilen bayram ikramiyeleri yeterli olmadı. Şeker alabilecek paramız yok. Devletin kasasında para mı bitti bu nasıl bir olay, her gün eve gidiyoruz çorba makarna aynı böyle hayat mı geçer. İkramiye olarak verilen rakam çok gülünç, bu hayat pahalılığında verilen ikramiye insanlara yetmez. En fazla 12.000 TL emekli maaşı yaparlar. Zam yapamayan gidecek yapanlar gelecek. Ekonomik şartlarda en fazla emekli aylığı 30.000 TL olmalı, ama yapmaları imkansız. Kendilerine gelince para hep var ama gariban halka geldiğinde bir türlü yok. En büyük yükü kadınlar çekiyor, evdeki idareyi biz sağlıyoruz. Olmayan ne yapsın çok merak ediyorum.” ifadelerine yer verdiler. 

Muhabir: Neriman Dengiz