Zonguldak'ta ne bir matbaa ne de bir resmi bürosu bulunmayan gazete çıkartan, bir süre sonra yayın yapmadan SGK, İşkur ve daha birçok kuruma fatura keserek para aldığı öne sürülen Yıldırım Yılmaz, suçların ötürü bir süredir aranıyordu. Firari Yıldırım Yılmaz, adaletten daha fazla kaçamayacağını anlayarak teslim oldu. Yılmaz, işlemlerin ardından Beycuma Cezaevi'ne sevk edildi. 

Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan'a Zonguldak Merkez İlçe Başkanı olduğu dönemde iftira atmış, yaptıkları ortaya çıkınca da hapis cezası almıştı. 

"ZONGULDAK'TA SAHTE GAZETE SKANDALI" OLAYI

Zonguldak’ta yayın hayatına devam ettiği öne sürülen ancak ne bir matbaası ne de bir resmi bürosu bulunmayan bir gazetede olaylar devleti dolandırmaya kadar dayandı.

İddiaya göre, bahsi geçen gazetenin yazı işleri müdürlüğü görevi Zonguldak’ın tanınan gazetecilerinden birisine verildi. Yayın yapmadan SGK, İşkur ve daha birçok kuruma fatura keserek para alan gazetede çok sayıda işçinin çalıştırıldığı ancak hiçbirine sigorta yatırılmadığı öğrenildi. İlgili gazetenin İşkur üzerinden de personel aldığı ve belli bir süre sonra aldığı işçileri çıkarttığı da edinilen bilgiler arasında yer aldı.
Konuyla ilgili müfettişlerin Zonguldak’a gelerek bazı isimler hakkında yakın takip yaptığı ve ifade aldığı bilgisine ulaşıldı.

Kaynak: Haber Merkezi