-ÖZEL HABER-

Zonguldak kent merkezinde yıllardır kamyonculuk esnaflığı yapan Köprübaşı Kamyon Durağı esnafları artan hayat pahalılığının kamyoncu esnafını da vurduğunu belirtti.
YÜK DEĞİL, DERT TAŞIYORUZ, MAZOT VE  VERGİLER ARTTI, YÜK OMZUMUZA BİNDİ
Zonguldak Köprübaşı Durağı esnaflarından 63 yaşındaki Kadir Suiçmez esnaf arkadaşları adına konuşarak çok dertli olduklarını söyledi.
Kadir Suiçmez, “Yük değil, adeta dert taşıyoruz. Özellikle artan mazot fiyatları belimizi büktü. Vergilerimizi ödeyemez olduk. Bazı günler kontak bile açmadığımız oluyor.  Mazot fiyatlarının artması ile birlikte kazancımız azaldı. Biz de taşıma ücretlerine zam yapmak zorunda kalıyoruz. Biz zam yapınca vatandaş olumsuz etkileniyor. Bu nedenle işlerimiz oldukça düştü. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız” dedi.
“YEDEK PARÇA FİYATLARI YÜKSELDİ”
Suiçmez, “Araçlarımızın bir çoğu eski model. Biz para kazanamıyoruz, araçlarımızı da yenileyemiyoruz. Araçlarımız arızalanıyor, yedek parçalar ateş pahası. Bir yedek parça son bir yıl içinde yüzde 400-500 zamlandı. Mazot 40 liranın üstünde.
“EVE EKMEK GÖTÜREMEZ OLDUK”
Az da olsa kazandığımızı yedek parça ve mazota veriyoruz. Eve ekmek götüremeyecek duruma geleceğiz. Özellikle yakıt ve yedek parça fiyatlarına çözüm bulunmasını istiyoruz. Biz de olumsuz etkileniyoruz, müşterilerimiz de bu işten olumsuz etkileniyor.
Biz kamyoncu esnafı olarak ülke ekonomisine ve kente katkı sağlıyoruz. Biz Zonguldak’a hizmet ediyoruz. Yetkililerden de gereğini yapmalarını bekliyoruz” dedi.

Kaynak: Ender Yüksel