Nesine 3. Lig 4. Grup'ta mücadele eden Zonguldakspor, yolana emin adımlarla devam ediyor.
Kırmızı-Lacivertli ekip  hafta  sonunda  deplasmanda oynadığı maçta Edirnespor’u tek golle  yenerek liderlik kotluğuna oturdu. Sezon başından  bu yene istikrarlı bir tablo çizen Zonguldakspor liderlik koltuğunu ele geçirdi.
LİDERLİK NASIL GELDİ?
Sezonun ilk maçında kendi sahasında  Erciyes 38 Futbol Spor Kulübü’nü konuk eden  Zonguldakspor, rakibini   Umut Kerem Ayar  ve Mert Melih  Kaya’nın golleri ile 2-0 yenerek  galibiyetle başladı.
İkinci haftada deplasmanda  Büyükçekmece Tepecik’in konuğu olan  Zonguldakspor, rakibini 
Melih Mert Kaya, ve Fatih Yiğit Şanlitürk’ün golleri ile 2-0 yenerek 
2’de 2 yaptı.
Üçüncü haftada kendi evinde Kolibri Ağrı 1970spor  ile karşılaşan Zonguldakspor, Mehmet Gürkan Öztürk ve Arda Akgül’ün golleri ile 2-0 kazanarak 9 puana ulaştı.
İLK PUAN KAYBI DEPLASMANDA GELDİ?
 4. hafta maçında deplasmanda Akedaş Epsaş Kahramanmaraş İstiklal Spor  ile karşılaşan Zonguldakspor, ilk puan kaybını yaşadı. Rakibi karşısında  Melih Mert Kaya’nın  golü ile 1-0 öne geçen Zonguldakspor üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrılarak 10 puana ulaştı.
Beşinci hafta maçında güçlü rakibi Kırıkkale FK ile Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda karşılaşan Zonguldakspor, rakibini  Umut Kerem Ayar ve  Melih Mert Kaya’nın golleri ile 2-1 yenerek  yolana devam etti.
Altıncı haftada deplasmanda  Edirnespor’u    Fatih Yiğit Şanlitürk’ün 84. Dakikada atığı golle 1-0 yenen Zonguldakspor, rakiplerinin de puan kaybettiği haftada 16 puanla liderliğe yükseldi.
CUMARTESİ GÜNÜ SEBAT MAÇI VAR
En yakın takipçisinin 2 puan önünde  lider durumda bulunan Zonguldakspor, Cumartesi günü oynayacağı Sebat Gençlik maçından da iyi bir sonuçla dönerek liderlik koltuğundaki yerini korumak istiyor.
ÖNEMLİ OLAN SEZON SONUNDA LİDER BİTİRMEK
Zonguldakspor teknik Patronu Can Güven takımın başında çıktığı 6 lig  maçında 5 galibiyet, 1 beraberlik alarak 16 puan topladı ve liderliği ele geçirdi.
Can Güven  lider olmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirterek “ Ben tüm oyuncularımı kutluyorum.İyi başladığımız ve emin adımlarla yürüdüğümüz ligde liderlik koltuğunu ele  geçirdik. Baktığınız zaman ilk 6 hafta  sürekli güçlü rakiplerimizle oynadık. Kahramanmaraş İstiklal spor, Kırıkkale FK, Ağrıspor, Erciye 38 FKspor gibi . Bu maçlarda sadece 2 puan kaybettik. Hiç yenilmedik.16 puanla zirveyiz. Hafta sonunda Sebat Gençlik ile çok zorlu bir maç daha oynayacağız. Rakibimizde zirveye oynayan bir takım. Bu karşılaşmadan iyi sonuçla dönerek yerimizi korumak istiyoruz. Lig  uzun bir maraton. Sezon sonu  ligi lider tamamlayıp hedefimize ulaşmak istiyoruz”
 

Muhabir: Ercan Aygün