Nesine 3. Lig 4. Grup'ta mücadele eden Zonguldakspor, sezona muhteşem bir giriş yaptı. Kırmızı-Lacivertliler lige son yılların en iyi başlangıcını yaparak taraftarlarını şimdiden umutlandırdı.
Harun Demir öncülüğünde sezonun başlamasına 45 gün kala harekete  geçen Zonguldakspor, öncelikle hoca sorununu çözdü ve Teknik Direktör  Can Güven’i takımın başına getirerek işe başladı.

Kısa sürede transferleri tamamlayan Zonguldakspor ilk etap çalışmalarını kendi tesislerinde, daha sonra Devrek ve Bolu’da yaptığı kamp çalışmaları ile tamamladı. Sezonun ilk maçında Kayseri Erciyes 38 Futbol Kulubü’nü 2-0 yenen Zongludakspor  galibiyetle başladı.

İkinci haftada deplasmanda Büyükçekmece Tepecikspor A.Ş’yi bu hafta sonu ise Kolibri  Ağrı 1970spor’u  mağlup eden Zonguldakspor ilk 3 maçtan topladığı 9 puanla  zirve yarışında var olduğunu rakiplerine gösterdi.
KUPADA TUR GELDİ
Ziraat Türkiye Kupası 1. Tur maçında Bartınspor ile karşılaşan  Zonguldakspor, rakibini  kupa dışına iterek yıllar sonra ikinci tura yükseldi. Zonguldakspor ikinci tur maçında  Kırıkkale FK ile karşılaşacak. Kulüp Başkanı  Harun Demir, bu sene kupada da gidebilecekleri yere kadar gitmek istediklerini söyleyerek hedeflerini belli etti.
KARADENİZ'DE ZONGULDAK FIRTINASI ESİYOR
Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz 3’ü ligde biride  kupada olmak üzere peş peşe oynadığı 4 maçı galibiyetle kapattı ve bu sezon iddialı bir takım olduğunu gösterdi. Başarı geldikçe tTaraftarının da desteğini arkasına almaya başlayan Zonguldakspor, camiayı şimdiden havaya sokmaya başladı.
DOSTA GÜVEN RAKİBE KORKU VERİYOR
Bu sezon  takımdan çok umutlu olduklarını belirten taraftarlar,” Son yılların en iyi kadrosu kuruldu. Takımın isme Zonguldakspor FK olarak değiştirildi. Tesis yeri sorunu çözüldü. İnşallah temeli atılacak. Takım otobüsü alındı. Harun Demir öncülüğündeki  oluşum bize umut veriyor. Bu  oluşumu ve takımı her zaman destekleyeceğiz. Sezona  güzel bir başlangıç yaptık. Daha önceki yıllarda kupa maçlarına  formalite icabı çıkıyorduk. Bu senede kupada da yolumuza devam ediyoruz. Gidebileceğimiz yere kadar gitmek burada en azından 1. Lig takımı ile maç yapmayı  istiyoruz. Üç maçta 9 puan almak çok önemli. Bunun devamını getirmeliyiz. Önümüzde daha çok maç var ama bu takım bize  güven veriyor. Takım sezon sonuna kadar yarışın içinde olacaktır. İlk 3 haftada bunun işaretini aldık. Son 3-4 sezondur kümede kalmak için mücadele ediyorduk. İnşallah bu sene şampiyonluğa oynayacağız. Taraftar olarak tam deksek vereceğiz” ifadelerini kullanarak takıma güvenlerini ortaya koydular” 
 

Muhabir: Ercan Aygün