Zonguldakspor FK, Kırıkkale FK ile bu kez kupa maçıda karşılaştı.

Ziraat Türkiye Kupası 2. tur maçları bugün oynanan karşılaşmalarla start aldı. İlk turda Bartınspor'u eleyen temsilcimiz Zonguldakspor FK, saat 15.00'te Kırıkkale FK'yı konuk etti.

Hatem Yarar, Burak Bakırtaş ,Ömer Faruk Büyükeken hakem üçlüsünün yönettiği maça Zonguldakspor şu 11 ile başladı:

Zeki Furkan Kayalı, Mevlüt Çelik, Gencay Güner,Sadullah Burak Toprak, Okan Baydemir, İlhan Mustafa Altuntaş, Yiğit Kotan, Arda Akgül,Hüseyin Yılmaz Efe Tecimer, Necmi Çoban.
Kırıkkalespor FK ise; Furkan Yardım, Adem Ercan, Emre Tosun,Yıldıray Koçal, Buğra Şahiner, Emir Açıkgöz ,Şahin Tunç, Fırat Sarı,Can Muhammet Vural, Seyit Mehmet Söğüt, Berkay Göçmen ilk 11'i ile çıktı.

Cumartesi günü lig maçında karşılaşan iki takım 4 gün sonra bu kez kupa maçında maçında bir kez daha kozlarını paylaştı. Takımlar  Cumartesi gününe göre rotasyonlu kadrolarıyla sahaya çıktılar.
Maçı ilk 15 dakikasında iki takım oyuncuları kontrollü oynadılar. 21.dakikada gelişen Kırıkkalespor atağında ceza sahası içinde topu önünde bulan Berkay Göçmen,yerden düzgün bir vuruşla topu köşeden fileleri gönderdi ve deplasmanda Kırıkkalespor'u 1-0 öne geçirdi.
İlk yarıda daha iyi oynayan Kırıkkalespor 35. Dakikada Serhat Tunç'un attığı golle 2-0 öne geçti. Maçı ilk yarısı 2-0 Kırıkkalespor'un üstünlüğü ile tamamlandı.
ZONGULDAK GERİDEN GELDİ SKORU EŞİTLEDİ 
İkinci yarıya iyi başlayan Zonguldakspor aradığı golü Okan Baydemir ile buldu. 67. dakikada gelişen atakta Sadullah'ın ceza sahasına yaptığı ortada topu takip eden Okan Baydemir güzel bir kafa vuruşu ile filelere gönderdi ve skoru 2-1'e getirdi.
Atakları iyice yoğunlaştıran Zonguldakspor beraberlik golünü uzatma bölümlerinde buldu.90+2'nci dakikada Ethem'in 30 metreden çektiği sert şutta top filelere buluştu ve Zonguldakspor 2-2'lik eşitliği yakaladı. 
90 dakika 2-2 berabere sonuçlanınca 15'er dakikalık uzatma bölümlerine geçildi.
KAZANAN UZATMALARDA BELLİ OLDU
Uzatmaların ilk 15 dakikalık bölümü 2-2 sonuçlandı.
İkinci uzatma bölümlerinin 112. dakikasında Kırıkkalespor penaltı kazandı. Can Muhammed Vural'ın penaltıdan attığı golle Kırıkkale FK 2-3 öne geçti. 117. Dakikada gelişen Kırıkkale atağında bu kez Burak Başkaya topu ağlara göndererek takımını deplasmanda 2-4 öne geçiren golü attı.
Müsabakada başka gol olmayınca maç  2-4 Kırıkkale'nin üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu sonuçtan sonra Kırıkkale tur atladı. Zonguldakspor ise kupaya veda etti. Zonguldaksporlufutbolcular üzgün bir şekilde sahayı terk ettiler.
 

Muhabir: Ercan Aygün