Nesine 3. Lig 4. Grupta Lider durumda bulunan Zonguldakspor FK hafta sonunda deplasmanda oynayacağı Sebat Gençlik maç hazırlıklarına başladı.

Teknik Patron Can Güven nezaretinde yapılan haftanın ilk antrenmanında Edirne'den lider dönen futbolcuların neşeli oldukları gözlendi. Ligde aldıkları istikrarlı sonuçlar sonrasında 6. haftada liderlik  koltuğuna oturduklarını belirten Teknik Direktörü Can Güven yaptığı açıklamada şunları söyledi"

 Edirnespor ile deplasmanda oynadığımız maç bizim için güzel geçti. Zaten deplasmana kazanmak için gitmiştik oyunun, baştan sonuna kadar üstünlüğü bizdeydi. Rakibinize pozisyon dahi vermedik. Maçın başından sonuna kadar ne yaptığını bilen ve sabırlı oynayan taraftık. Skoru daha erken dakikalarda yakalayabilirdik.
 Gollük fırsatları yakaladık. Direkten dönen topumuz vardı. Atamadığımız pozisyonlar oldu. Maçın sonlarına doğru aradığınız golü bularak kazanmasını bildik. Bu galibiyet bize aynı zamanda liderliğide getirdi. Oyuncu grubumuzu  bir kez daha tebrik ediyorum.

ZİRVEDEKİ YERİMİZİ KORUYACAĞIZ 

Zirvedeki yerini sezon sonuna kadar korumak amacında olduklarını belirten Can Güven sözlerine şöyle devam etti;
"Haftaya lider girmek bizim adımıza güzel oldu. Geçtiğimiz haftalarda da oyuncularımıza söylemiştin. Bu şekilde devam edersek liderlik koltuğunu elimize geçireceğini söyledim . Çok şükür liderlik bu hafta geldi. Güzel oldu. Zonguldak'a yakıştı. İnşallah Ligi sonuna kadar lider getirme niyetindeyiz."

TRABZON'DA ZORLU BİR MAÇ BİZİ BEKLİYOR 

Hafta sonunda Trabzon deplasmanında Sebat Gençlik ile zorlu bir maç oynayacaklarını belirten Can Güven, bu müsabakaya da galibiyet için çıkacaklarını ifade etti. Can Güven şöyle konuştu"
Öncelikle güçlü bir rakiple oynayacağız Sebat ilk yenilgisini bu hafta Erciyes karşısında aldı. Dolayısıyla Lider takım ile  oynayacakları maçı kazanarak yeniden zirveyi ortak olmak isteyeceklerdir.

Trabzon'da zor bir maç bizi bekliyor. Biz her maç olduğu gibi yine Trabzon’da sahaya galibiyet için çıkacağız. Yine kazanmak için oynayacağız.İnşallah o maçın sonunda istediğimiz, beklediğimiz güzel futbol ve galibiyeti alarak Zonguldak şehrine armağan etmeyi düşünüyoruz. Grubumuz artık şekillenmeye başladı. Şampiyonluk ve play-off mücadelesi, orta sıralarda yer alan takımlar ve altta bulunan takımlar olarak yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Dolayısıyla maçlar zor ve çekişmeli geçiyor. Biz Zonguldakspor olarak ilk 6 hafta aldığımız sonuçlara göre bu yarışın içinde sonuna kadar olacağımızı gösterdik inşallah bu şekilde devam edeceğiz"
ZOR TAKIMLARLA OYNADIK
Ligin ilk 6 haftasında üst sıralarda yer alan güçlü rakipler ile  oynadıklarını belirten Can Güven; "Kahramanmaraş İstiklal, Kırıkkale FK, Ağrı Spor  Erciyes 38 Futbol Kulübü gibi Play -off ve şampiyonluk hesapları yapan takımlarla oynadık. Bu maçların hiçbirini kaybetmedik. Bir de Tepecik ve Edirne gibi altlarda bulunan takımlar ile oynadığımız  maçları kazandık. Dolayısıyla ilk 6 hafta bizim için biraz zor fikstür gibi gözüktü. Biz bu zor fikstürü avantaja çevirdik. 5 galibiyet bir beraberlik aldık ve zirveye yerleştik. Bu hafta sonu da diğer güçlü bir takım olan Sebat ile  oynayacağız Bu müsabakadan da iyi bir sonuçla dönersek önümüzdeki haftalarda fikstürümüz biraz daha rahat  olacak gibi gözüküyor. Tüm maçlar zor ama biz ilk 6 hafta  hep üstte yer alan takımlarla oynadık ve başarı ile  çıktık. İnşallah sezon sonuna kadar böyle devam edeceğiz"

Muhabir: Ercan Aygün