Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, sabah saatlerinde Soğuksu'daki giysi pazarında yapılan pazarcı eylemini değerlendirdi. Başkan Erdem, pazarcıları kendisine karşı kışkırtmak isteyen provokatörlerin olduğunu belirterek sert tepki gösterdi.

“PAZARCI ESNAFINI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ” 

Giysi pazarını Zonguldakspor’a tahsis ettiklerini ve pazarcı esnafını mağdur etmeyeceklerini vurgulayan Başkan Erdem, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bu giysi pazarını Zonguldakspor’a bir katkı sağlamak amacıyla verdik. Zonguldakspor Kulüp Başkanı Harun Demir ile görüştük. Bununla ilgili karar alacağız. O pazar yerindeki esnaflarımız hiçbir hak kaybına uğramayacak. Haftada kaç gün satış yapıyorlarsa, o günlerde faaliyetlerine devam edecekler. Ancak dışarıdan başka pazarcıların gelmesine izin vermeyeceğiz. Bu durumu kim çıkardı bilmiyorum, oradaki esnaflarımızın ekmeğiyle oynandığını söyleyip beni hedef göstermeye çalışan provokatörler var.  Buraya gelmeden önce arkadaşlarımla görüştüm. Harun Başkan’la da konuştum. Kendisi, 'Kesinlikle öyle bir şey yok, biz burayı sizin katkınız için istedik' dedi. Başka kimseyle paylaşmayı düşünmüyorum. Bu söylemlerin dışında başka bir şeye inanmasınlar. Gerçekten bazı provokatörler var. Bunlar, her şey yolunda giderken önüme engel koymak için bunu yapıyorlar ama doğru tektir. Ben doğrunun yanındayım. Orayı Zonguldakspor'a  tahsis ettik ve bununla ilgili belediye meclis kararı alacağız. Zonguldakspor’a çam sakızı çoban armağanı bir katkımız olacak." dedi. 

Muhabir: Neriman Dengiz