19 Eylül Muharip Gaziler Günü Programı Valilik önüne çelenk koyulması ile başladı. Çelenklerin koyulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu akabinde İstiklal Marşımız okundu. 

Törene;  Vali Osman Hacıbektaşoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Güzel, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Necmettin Candaş, İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen, İl Emniyet Müdür Vekili Bülent Özgümüş, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Hayrettin Selimoğlu, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Devrim Dural, daire müdürleri, Muharip Gaziler ve davetliler katıldı.

Muharip Gaziler Derneği Başkanı günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. 
Gaziler Gününü kutlayan Candaş, şunları ifade etti; 
"19 Eylül Gaziler Günü, Türk Anadolu'daki bin yıllık varlığını sona erdirmek isteyen Birinci Dünya Savaşı sonunda ülkemizin dört bir yanının işgal edilmesiyle başlamıştır. Bu işgalle yetinmeyen düşman, vatanımızı işgal etmeyi amaçlayan anlaşmaları milletimize zorla kabul ettirmeye çalıştı. Yunan ordusu, 15 Mayıs 1919 tarihinde İzmir’e çıkarak bu amaçlarını gerçekleştirmeye çalıştı. Ancak, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk ordusu, Sakarya Meydan Muharebesi’nde Yunan ordusunu yenerek büyük bir zafer kazanmıştır. Yunan ordusu, bir yıl sonra Dumlupınar’da yeniden mağlup edilerek 9 Eylül 1922’de topraklarımızdan tamamen atılmıştır. Sakarya Meydan Muharebesi, Kurtuluş Savaşı'nın seyrini değiştiren bir dönüm noktası olmuştur. Bu muharebe, Türk milletinin varoluş mücadelesinin simgesidir. 19 Eylül 1921 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi, zaferin anısına Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e "Gazi" unvanını vermiştir. Üzerinde yaşadığımız toprakların vatan haline gelmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıklarının eseridir. Aziz milletimiz, bağımsızlık ve hür yaşamayı canı pahasına korumayı ilke edinmiştir. Bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur saymıştır. Türk milletinin bağrından çıkan şanlı ordumuz, dün olduğu gibi bugün ve yarın da vatanımızın bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Kan dökülerek alınan bu topraklar, Türk milleti tarafından her zaman korunacaktır. On Dokuz Eylül Gaziler Günü, bu toprakların vatan olmasında ve devletimizin bekası uğruna canlarını feda eden gazilerimizin hatırlandığı bir gündür. Bu gün, Kurtuluş Savaşı'ndan Kore'ye, Kıbrıs'a kadar vatan hainlerine ve terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucuları ve 15 Temmuz'da darbe girişimine karşı vücutlarını siper eden tüm gazilerin onur günüdür. On Dokuz Eylül, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından "Gazi" unvanıyla taltif edildiği gündür. Kahraman gazilerimiz, Gaziler Gününüz kutlu olsun."

Yapılan konuşmanın ardından günün önemini belirten şiir okundu. Törenin tamamlanmasının ardından fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. 
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Osman Hacıbektaşoğlu ve beraberindekiler sergiyi ziyaret etti.

Muhabir: Neriman Dengiz