Zonguldak’ta her geçen gün kavurucu sıcaklar yaşanıyor. Hava da nem olması ile birlikte kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar da sıcakta dışarı çıkmakta zorluk çekiyorlar. Yaz denilince akla gelen ilk yiyeceklerden birisi de elbette dondurma oluyor. Aşırı sıcaktan bunalan vatandaşlar buz gibi dondurma yiyerek serinlemek istiyor. 
Peki bir top dondurmanın maliyeti ne kadar ? 
Gazipaşa Caddesi'nde faaliyet gösteren Arı Pastanesi'nin Müdürü Orhan Burhan Hamarat Zonguldak’ta hiç bu kadar dondurma satıldığına şahit olmadığım dediği açıklamasında şöyle dedi; 
Önceden stantımızı 10-11 gibi açıyorduk fakat yaşanan yoğun sıcaklar nedeni ile sabah saat 8 de dondurma stantımızı açıyoruz. Sabahın erken saatlerinde dondurma isteyen vatandaşlar var. Akşam 22-22.30’a kadar açığız. Daha uzun sürse daha da satılır. Bir top dondurmanın maliyeti 20 TL’dir. 7 çeşit dondurmamız var isteyen olursa ayrıca bir çeşitimiz daha var. Kap şeklinde çok tercih eden olmuyor. Külah daha çok tercih ediliyor. Akşam eve giderken kap şeklinde almak isteyen olabiliyor. Dondurmaya rağbet aşırı çok fazla, biz Zonguldak halkı olarak böyle aşırı sıcaklara alışkın değiliz. Özellikle bu sene dondurmaya aşırı bir rağbet var. Yetiştiremiyoruz ben uzun yıllardır bu meslekteyim bu kadar dondurma satışı yapmadık. Halkımız bol bol dondurma yesin dondurma ile serinlesin.” İfadelerine yer verdi. 

Muhabir: Neriman Dengiz