Fidan dikim töreninde konuşan Vali Osman Hacıbektaşoğlu, "Türkiye yüzyılında Zonguldak hak ettiği yerde olacaktır. Türkiye geleceğe yürürken Zonguldak en önde Yürüyecektir. Tıpkı cumhuriyetin kurulduğu yıllarda olduğu gibi. Zonguldak Türkiye yüzyılının lokomotifi olacaktır." dedi.

11 Kasım Milli Ağaç Günü kapsamında Çaycuma ilçesi Esenköy mevkiinde fidan dikim töreni gerçekleştirildi. 

Fidan dikim törenine Vali, Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Zonguldak milletvekili Ahmet Çolakoğlu, 
Vali Yardımcısı Mehmet Türk ve Turgut Subaşı, TTK  Genel Müdürü Muharrem Kiraz, Türk Tarım Orman Sen Şube Başkanı Mithat Bülent Bağcı, Zonguldak, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsmail Hakkı Özölçer, İl Müftüsü Aşır Durgun, İl Emniyet Müdür Vekili Necdet Çırak, Jandarma Komutanı Albay Cezmi Yalınkılıç, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri davetliler ve öğrenciler katıldı.
Tören kapsamında sergi açıldı ayrıca Kızılay ikram aracı ile katılımcılara sıcak içecekler ikram etti.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Vali Osman Hacı Bektaşoğlu ve Milletvekili Ahmet Çolakoğlu'na tören öncesi Orman Bölge Müdürlüğü faaliyetlerini hakkında resimler üzerinde anlatarak bilgi verdi.

Tören saygı duruşunda bulunup İstiklal marşı'mızın okuması ile başladı

VALİ HACIBEKTAŞOĞLU: TÜRKİYE YÜZYILINDA ZONGULDAK HAK ETTİĞİ YERDE OLACAKTIR

Vali Osman Hacıbektaşoğlu törende yaptığı konuşmada' iki yüzünde Zonguldak hak ettiği yerinde olacaktır. Türkiye geleceğe yürürken Zonguldak en önde Yürüyecektir" dedi.

Tıpkı cumhuriyetin kurulduğu yıllarda olduğu gibi. Zonguldak'ın Türkiye yüzyılının lokomotifi olacağını belirten Vali Osman Hacıbektaşoğlu, "Şu anda biz Filyos'tayız Filyos Vadi projesinin gerçekleştiği havzada Filyos Vadisi'ndeyiz. Burada işte hedeflendiği gibi Filyos Limanı tamamlandı. Doğal gaz Sakarya gaz sahasından çıkarılıp çok kısa sürede 2 yıl gibi kısa bir sürede 
çıkarılıp işlendi ve  BOTAŞ hatlarına, boru hatlarına basılmaya başlandı. Filyos endüstri bölgesi, serbest bölge ve organize sanayi bölgesi yatırımları hızla devam etmekte. Yine bu gördüğünüz gibi gördüğünüz gibi Birçok alanda çalışmalarımıza devam edeceğiz. 
Türkiye yüzyılında Zonguldak hak ettiği yerde olacaktır. Türkiye geleceğe yürürken Zonguldak en önde Yürüyecektir. Tıpkı cumhuriyetin kurulduğu yıllarda olduğu gibi. Zonguldak Türkiye yüzyılının lokomotifi olacaktır.  Cumhuriyet Hatıra Ormanımız hayırlı olsun. Milli ağaçlandırma günümüz hayırlı olsun. Fidanlarımız toprakla buluşsun." dedi.

ÇOLAKOĞLU: AĞAÇLANDIRMADA TÜRKİYE  AVRUPA BİRİNCİSİ VE DÜNYA DÖRDÜNCÜSÜ OLDUK

AK Parti Zonguldak milletvekili Ahmet Çolakoğlu törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ağaçlandırmada Avrupa birincisi ve dünya dördüncüsü olduğunu ifade etti.

2002 yılında 20.8 milyon hektar orman varlığının bugün 23.1 milyon hektara ulaştığına dikkat çeken AK Parti Zonguldak milletvekili Ahmet Çolakoğlu, "Bugün 11 Kasım. Cumhurbaşkanımız 2019 yılında bir hedef koydu ve bugün tarihi Bugünkü tarihi de milli ağaçlandırma günü olarak ilan etti. Türkiye'de bir ilkti. Ve o günden bugüne kadar Türkiye'nin her bir köşesinde aynı tarihte, aynı saatte bütün vatandaşlarımız, bütün kurumlarımız bir araya gelerek yeşil Türkiye'mizi Aynı şekilde büyük bir hale getirmek için yeşil coğrafyamızı büyük bir hale getirmek için çaba gösteriyorlar. Tabii ki sanayileşmenin ve teknolojinin hızlı ilerlediği bir dünyada havanın, suyun, toprağın, doğanın, yeşilin ne kadar önemli olduğunun Ne kadar gelecek nesiller için ihtiyaç olduğunun farkındayız. Son 21 yıldır değerli arkadaşlar bakın Avrupa'da ağaçlandırmada Birinci sıraya geldik. Millet ne derse desin. 21 yılda Avrupa ülkeleri arasında ağaçlandırmada birinci sıradayız. Ve dünyada da dördüncü sıraya şu anda ulaşmış durumdayız. Dünyada ağaçlandırmada. Hedefimiz dünyada da ağaçlandırmada  2002 yılında 20.8 milyon hektar orman varlığımız var iken bugün 23.1 milyon hektara ulaş durumdayız"dedi.

BAYRAKTAROĞLU; SON 4 YILDA 550 BİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDUK

Tören'de konuşan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk bayraktaroğlu'nda son 4 yılda 550 bin fidanı toprakla buluşturduklarını belirterek şunları söyledi.

"Milli Ağaçlandırma Günü’müzün açılış programına,
“Geleceğe Nefes, Türkiye Yüzyılına Nefes, Cumhuriyete Nefes,” olmaya, hepiniz hoş geldiniz. Şeref verdiniz
2019 yılında, “Tabiat, insanın hilkatte, yani yaratılışta kardeşidir.” diyen, Yeşile ve Doğaya verdiği kıymet hepimizce bilinen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle, “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” ilan edildi. 
Vatandaşlarımızın da teveccühleriyle bugüne kadar, “Geleceğe Nefes” kampanyamızla, tarihî bir fidan dikme seferberliği gerçekleştirdik, rekorlar kırdık.
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında ülkemizin her bir köşesinde olduğu gibi, Zonguldak’ımızda da hemşerilerimizle birlikte fidanlarımızı toprakla buluşturduk, can sularını hep birlikte verdik.
Bu kapsamda; Milli Ağaçlandırma Gününde ilimiz genelinde; 
2019 yılında 65 bin, 2020 yılında 145 bin, 2021 yılında 168 bin, 2022 yılında  175 bin olmak üzere toplam 550 bin fidanı toprakla buluşturduk.

Konuşmaların ardından Vali Osman hoca Bektaşoğlu milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve protokolileri ağaç fidanı diktiler diktikleri fidanı suladılar birlikte fotoğraf çektirdiler.

Kaynak: Ercan Demir