Zonguldak'ta vatandaşların daha sağlıklı ve daha hijyenik ürün tüketmeleri adına denetimler sıklaştırıldı. 
Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan, kentteki et ürünleri, süt ürünleri ile yumurta işletmelerine yönelik denetimlerin ekipleri tarafından aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. 
Bakanlıklarının Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce yıl boyu rutin denetimlerine ilaveten farkındalığın artırılması amacıyla eş zamanlı denetimler başlatıldığını belirten Nihat Ağan 2-13 Ekim 2023 tarihlerini kapsayan sürelerde de ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da gerçekleştirilen eş zamanlı et ürünleri, süt ürünleri ile yumurta işletmelerine yönelik denetimlerin ivedilikle sürdürüldüğünü belirtti.
"DEVAMI GELECEK"
Zonguldak merkez olmak üzere Kozlu, Kilimli, Gökçebey, Devrek, Ereğli ile Alaplı’daki işletmelerde teknik ve hijyenik koşullarda üretim, izlenebilirliğin sağlanması ve kayıtların tutulması, depolama ve muhafaza koşullarının uygunluğu gibi hususlara ağırlık verildiğine dikkati çekti.
Ağan ; ‘’Denetimlerimiz hız kesmeden devam edecektir. Vatandaşlarımızın güvenlerine her zaman olduğu gibi layık olmaya devam edeceğiz. Bakanlığımız tüketicilerimizin yanı sıra kurallara uymaya özen gösteren işletmelerimizin yanında, uymayanların da karşısında olacaktır’’ dedi. 
"ALO 174'Ü ARAYIN"
Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan vatandaşların olumsuz bir durumla karşılaştıklarında ‘’Alo Gıda 174’’ hattını aramalarını istedi. 

Kaynak: Ender Yüksel