ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi 2024-2025 sezonunda 2.hafta 5 Ekim Cumartesi günü oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak.
Ligde haftanın açılış mücadelesinde 5 Ekim Cumartesi günü İlkem Yapı Tarsus Spor ile Emlak Konut karşı karşıya gelecek. Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak müsabaka saat 14.00’de başlayacak. Temsilcimiz  Zonguldakspor Basket 67 Takımının ise Site Spor Salonunda Fenerbahçe ile karşılaşması gerekiyor. Peki Zonguldakspor Basket 67 takımı sahaya çıkabilecekmi .Bu sorunun cevabı ve  Haftanın  programı haberin devamında:
ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 2. hafta programı şöyle:
5 EKİM CUMARTESİ                                                                                                       
Saat 14.00: İlkem Yapı Tarsus Spor- Emlak Konut
Saat 15.00: Zonguldak Spor Basket 67 –Fenerbahçe Opet
Saat 15.00: Nesibe Aydın -ÇBK Mersin
Saat 15.00:Botaş - Melikgazi Kayseri Basketbol
Saat 16.00: Danilos Pizza - YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol
Saat 18.00: Galatasaray Çağdaş Faktorıng   -OGM  Ormanspor   
ZONGULDAKSPOR SAHAYA ÇIKABİLECEKMİ?

Üst üste iki kez  Şampiyon olan Zonguldakspor Basket 67 takımı, tarihinde ilk kez ilimizi İNG Kadınlar Basketbol Süper Liginde  temsil etme hakkı  kazanmıştı.  Kulüp Başkanı Kanat Tan, büyük bir çaba göstermesine rağmen  takımın lige  katılması için  gerekli maddi destek ve sponsor desteğini bulamadı. 
En son iki gün önce Ulusal bir TV kanalına çıkıp bütçenin bir kısmını bulduğunu, takım kurmak için  15 Milyon gibi bir paraya ihtiyaçları  kaldığını duyurmuş ‘ çıkmayan candan umut kesilmez’ demişti.  Şehir, Süper Lig   takımına duyarsız kaldı. Başkan Kanat  Tan maddi desteği bulup takım kuramadı.
Zonguldakspor  Basket 67 takımı  geçtiğimiz hafta Ankara deplasmanında oynaması gereken sezonun ilk müsabakası olan Ormanspor karşısına çıkamadı ve hükmen mağlup sayındı.
Hafta içinde son bir çırpınışla  sponsor bulup  takım kurumak  ve  Cumartesi  günü oynanması gereken Fenerbahçe maçına çıkmak için çaba gösterildi.  Ama maçın oynanmasına 2 gün kala yine bir oluşum sağlanamadı. Takım kurulamadı.
 Dolayısı ile  şu anlık gidişata göre büyük bir mucize olmazsa  Zonguldakspor Basket 67 takımı Cumartesi günü  kendi saha ve seyircisi önünde oynaması gereken Fenerbahçe maçına çıkamayacak.
Statü gereği üst üste iki maça çıkmayan takım ligden ihraç edilecek.       
Zonguldak halkı  tarihinde ilk kez yakaladığı büyük bir fırsatı kaçırmış olacak.

Muhabir: Ercan Aygün