Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, il genelinde huzur ve güven ortamının sağlanmasına yönelik denetimlerini sürdürüyor. 

 Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan asayiş uygulamasında;  45 iş yeri denetlendi, 381 kişinin sorgusu yapıldı.
Kadına yönelik basit yaralama suçundan aranan 1 şahıs ve yoklama kaçağı olarak aranan 1 şahıs yakalanırken, 2 işyeri hakkında yasaklı alanda sigara tüketimine izin vermek ve izinsiz alkol sunumunda bulunmak nedeniyle tutanak düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde gerçekleştirilen denetimlerde ise; 59 alkollü içki sunumu yapan işletme kontrol edildi. 
5 işletme hakkında tütün mamulleri tüketimine izin vermek ve kimlik bildirme kanununa muhalefet gibi çeşitli sebeplerle idari işlem yapıldı. 
 Toplam 1631  kişinin sorgulandığı uygulamada 2  aranan şahıs yakalanarak gözaltına alındı ve trafikten men edilen 2 araç yediemin otoparkına çekildi. Vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerin aralıksız devam edeceği belirtildi.
 

Kaynak: Haber Merkezi