Zonguldak Yeşilay Şubesi ve Zonguldak YEDAM kentte yürüttüğü faaliyetlerine devam ediyor. 10 Ekim 2024 tarihinde resmi açılışından itibaren 6. yılını tamamlayacak olan Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) bağımlı bireylere ve yakınlarına ücretsiz, ayaktan ve psikososyal danışmanlık hizmeti veriyor. 

“KUMAR VE İNTERNET BAĞIMLILIĞI ARTTI” 

Zonguldak Yeşilay Şube Başkanı Selahattin Çolak, son zamanlarda kumar ve internet bağımlılığının arttığını ifade etti. 
Geçmişten bugüne Yeşilay’ın faaliyetlerinden bahseden Çolak, Zonguldak özelinde yapılan çalışma ve faaliyetleri anlattı. 
Vatandaşların 115 numaralı telefon hattından kendilerini arayıp bağımlılıkla mücadele konusunda destek alabileceklerini ifade eden Çolak, bağımlı ve bağımlı yakınlarına çağrıda bulundu. 
Kimlik paylaşımının hiç bir kamu kurum ve kuruluşu ile paylaşılmadığını ifade eden Çolak, ücretsiz hizmet verdiklerini sözlerine ekledi. 
“ZONGULDAK’TA YEDAM İLE KAÇ GÖRÜŞME YAPILDI?”

Zonguldak Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin (YEDAM) İle 2019 yılından bu güne Zonguldak özelinde 6.200 civarında görüşme yapıldı. 6 personelin çalıştığı Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nde 2 klinik psikolog, 1 sosyal hizmet uzmanı, halkla ilişkiler uzmanı olarak da 4 uzman 2 yardımcı personel görev alıyor. 
Peki Zonguldak’ta YEDAM’a kaç kişi başvurdu ve bu başvurulan kaç tanesi hangi sınıfta yer alıyor? İşte veriler… 

-Alkol Bağımlılığı 129 
-Tütün Bağımlılığı 89 
-Kumar Bağımlılığı 86 
-İnternet Bağımlılığı 26 
-Madde Bağımlılığı 99 

Diğer yandan bu görüşmelerden 433 kişiye psikososyal destek verilmiştir. 
23Ccac2E 20Ca 41B4 B486 564252442Cc6

Muhabir: Neriman Dengiz