Zonguldak’ta Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) işbirliği ile İstasyon Meydanından Madenci Anıtı’na kadar "İsrail Soykırımına Lanet Yürüyüşü" gerçekleştirildi. 
Binlerce vatandaş Gazze’deki soykırımı kınamak için yüksek sesle tek yürek oldu. 

“SOYKIRIMIN SUÇLULARI ARTIYOR” 

Madenci Anıtı önünde toplanan binlerce Zonguldak’lı adına konuşma yapan Eğitim Bir Sen Başkan Yardımcısı Sadettin Dede soykırım suçlamaları artıyor dedi. 

365 gündür Siyonist İsrail’in Gazze’de soykırımı devam ediyor diyen Dede, "Dünya kör, sağır, suskun… Bu suskunluk, çocukları ve kadınları katleden soykırımcıyı cesaretlendiriyor" dedi. Dede, Batılı emperyalist güçlerin, İslam’a ve Müslümanlara karşı düşmanlıklarını, İsrail aracılığıyla gerçekleştirdiğini ifade etti.

Sadettin Dede yaptığı açıklamada ; "Mazlumun ahı arşa ulaştı. Anaların feryatları vicdanları ateşe verdi. Gazze’de yaşananları görmezden geliyorlar. Bizzat batılılar tarafından sırtı sıvazlanan terörist İsrail, bugüne kadar 42 binden fazla insanı katletti. 
Siyonist rejimin Lübnan’a saldırıları ile bölgeyi ateşe vermeyi planlıyor. Ateş yaklaşıyor. Sözde ateşkes çağrıları yaparken, arka planda soykırımcıya destek veriyorlar. Gazze’deki çocukların yaşadığı travmalar devam ediyor. 
Bunlar bizim evlatlarımız, annelerimiz, bacılarımız… Her biri insan, her biri kardeşimiz. 
Soykırım destekçisi markaları boykot etmeli ve siyonizme kan pompalayan damarları kesmeliyiz. İsrail, yüz yıldır Filistin topraklarında katliam yapan bir terör örgütüdür” ifadelerine yer verdi. 

Yürüyüş, Gazze’de direnenlerin onurlandırılması amacıyla son buldu.

Muhabir: Neriman Dengiz