Memur-Sen Zonguldak İl Başkanı Kamuran Aşkar, Kamu Personeline servis hizmetinin devam edeceğini açıkladı. 
Tasarruf tedbirleri kapsamında kamuda servis hakları kaldırılmıştı. 
Yasal düzenleme sonucunda yeniden bakanlık ile görüşüldüğünü bildiren Aşkar, Zonguldak’ta ücretsiz servis hizmetinin devam edeceğini açıkladı. 

“KAMUDA TASARRUFTA GERİ ADIM” 

Memur-Sen Zonguldak İl Başkanı Kamuran Aşkar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi ; 

“ Öncelikle şunu belirteyim; servis uygulaması Zonguldak ile alakalı ya da Zonguldak içerisinde sınırlı bir uygulama değil, Türkiye genelinde gerçekleştirilen bir uygulamadır.
Toplu sözleşme kazanımı ve üçüncü dönem toplu sözleşme kapsamında alınan karar gereğince servis hakkından memur arkadaşlarımız yararlanıyordu. 
Ancak bildiğiniz gibi ülkede cumhurbaşkanlığı genelgesi ile uygulamaya konulan tasarruf tedbirleri kapsamında toplu sözleşme kazanımı olan servis hakkı tasarruf tedbirleri bahane edilerek bazı bakanlıklarda kaldırılması yönüne gidilmişti. Oysa bildiğiniz gibi toplu sözleşme kazanımları bağlayıcıdır yasal düzenleme yapılmadığı sürece kaldırılması mümkün değildir. Dolayısıyla ortada bir haksızlık vardı. Bu haksızlığın toplu sözleşme kazanımlarının elden gitmemesi noktasında Memur-Sen  Genel Başkanımız  Ali Yalçın ve heyetimiz önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile  ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le görüşerek konunun çözüm noktasında adım atmış, yapılan uygulamanın yanlış olduğunu toplu sözleşme kazanımının  görmezden gelinmemesi gerektiğini belirtmişti. Yanlış hesap Bağdat’tan döner derler, genel müdürlük bizim talebimizin haklı olduğunu anladı. Bugünden itibaren toplu sözleşme kazanımı olan servis hakkı devam edecek. Ayrıca giyim yardımı ve fazla çalışma ücretleri de yine tasarruf tedbirleri noktasında kısıtlanmıştı. Memur Sen olarak ısrarla diyoruz ki toplu sözleşme kazanımları bağlayıcıdır. En kısa sürede koruyucu giyim yardımı ve fazla çalışma ücretleri de mutlaka verilmelidir.” İfadelerine yer verdi. 

Muhabir: Neriman Dengiz