Zonguldak'tan Bursa'ya hareket etmek üzere kalkan 00:00 saatli Kamilkoç firmasına ait yolcu otobüsü Düzce'de yolda kaldı. 
Edinilen bilgiye göre, Zonguldak'tan Bursa'ya yolcu taşıyan Kamilkoç firmasına ait yolcu otobüsü, Düzce'de seyir halindeyken triger kayışının kopması sonucu yolda kaldı. Otobüs şoförünün durumu fark etmesi üzerine otobüs yol kenarına park edildi. Yolcular gecenin geç saatinde meydana gelen otobüs arızasında büyük korku yaşadı. Otobüs şoförünün durumu firmaya bildirmesi üzerine yolcuları nakil etmek için gelmesi beklenen servis, saatlerce gelmedi. Yolcular, oldukları konumda yaklaşık 2 saat boyunca beklemek zorunda kaldı. Aracı tamir etmek üzere konuma gelen teknik servis ekibi, aracı yol kenarında bakıma aldı. Durumdan muzdarip olan yolcular, "Onlarca can taşıyan bu araçlar yola çıkmadan önce kontrol edilmiyor mu? Günümüzde teknolojinin bu kadar ilerlemesine rağmen halen daha yolcu otobüsleri kaza yapıyor, arıza veriyor. Otobüs firmaları için canımız mı kıymetli, paramız mı?" diyerek firmaya tepkilerini göstererek, en üst yetkili mercilere şikayette bulunacaklarını ifade etti. 
KAZALAR PEŞ PEŞE GELİYOR... ÖNLEM ALINMIYOR MU?
Ülkemizde şehirlerarası ağlarda binlerce otobüs, milyonlarca vatandaşa ulaşım olanağı sağlıyor. En çok tercih edilen ulaşım aracı olarak kullanılan yolcu otobüsleri, teknolojinin ve denetimlerin sıkı (!) olmasına rağmen arıza veriyor, kaza yapıyor. Otobüs şoförlerinin takograf cihazını kandırarak kullanması, şoförlerin uykusuzluğuna, otobüslerin bakımlarının her seferden sonra yapılmaması ise ölümlü kazalara neden oluyor.
Yeni Adım olarak, yolcu otobüslerinin denetim, bakım ve onarımlarının her seferin ardından yapılmasını, yolcuların can güvenliğinin daha fazla tehlikeye atılmaması adına yetkili mercilerden talep ediyoruz. 
(Haber Merkezi)

Editör: Oğulcan Öz