Sosyal destek ödemeleri son zamanlarda artarak devam ediyor. Aile Bakanlığı yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi herkese el Uzatmaya devam ederken Bugün de yeni bir yardım müjdesi geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat bayram yardımı müjdesini verdi. Yardıma muhtaç dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan kişiler başvuru yapmaları halinde devletten bayram yardımı ödemesi alabilecek. Destek ödemesi şartları ve başvuru adresleri de belli oldu. İhtiyaç sahibi olanlar bayram öncesi devletten 2500 TL yardım parası alacak. 


BAYRAM ÖNCESİ 2500 TL DEVLET YARDIMI ÖDEMESİ VERİLECEK
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal destek ödemeleri nisan ayında devam ediyor. Özellikle nisan ayında Ramazan Bayramı'nın kutlanacak olması nedeniyle bakanlık yardım parası ödemelerine öne çektiğini duyurdu. Aile bakanı Derya Yanık konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Başvuru yapan Haneler devletten bayram öncesi tam 2.500 TL yardım alma şansına sahip olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu yardım parası ödemesini onayladı. Hala başvuru yapmadıysanız hızlı başvuru için e-devletten yardım alabilirsiniz. Ya da T.C kimlik kartınızla birlikte yaşadığınız ilde bulunan SYDV'ler aracılığıyla başvuru yapabilirsiniz.
KİMLERE BAYRAM YARDIMI VERİLECEK?
Bayram yardımı ödemesi için başvuru şartları belli oldu. Hane içindeki kişi başına düşen gelir Asgari ücretin üçte birinden az olanlar bayram yardımı ödemesi alabilecek. Bayram yardımı başvurularını T.C kimlik numarasına göre yapabilirsiniz. Başvuru işlemleri e-Devlet'ten kabul ediliyor aynı zamanda T.C kimlik kartı ile birlikte SYDV'lere giderek de başvuru yapmak mümkün oluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık nisan ayı sosyal destek ödemesi ile ilgili duyuru yok sosyal medya hesabından yaptı. Yani bayram öncesi devletten yardım alan tüm vatandaşlar ödemelerini erken alacak. Bayram yardımı ödemeleri de nisan ayı içinde bayram öncesi hesaplara yatacak.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Oğulcan Öz