ALİ DUYAR GÜVEN TAZELEDİ 

Kongreye; AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, AK Parti Milletvekili Muammer Avcı, AK Parti Milletvekili Saffet Bozkurt, AK Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli, Milliyetçi Hareket Partisi Kozlu İlçe Başkanı Atakan Karali, önceki dönem milletvekili Hamdi Uçar, önceki dönem belediye başkanı Ali Bektaş, Kamu Sen Başkanı Kamuran Aşkar, Enerji Bir Sen Başkanı Sedat Güngör, Zonguldak Köyleri Kalkındırma Derneği Başkanı Necati Başar,belediye başkanları,  ilçe başkanları, meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Kongre Divan Başkanı Ersan Aksu, Divan Başkan Yardımcısı Erdal Mercimek, Katip Üye Yasin Başar, Çağdaş Kardaş, Adem Şahin’den oluştu. 

Açılış konuşmasını yapan Samsun Milletvekili ve İl Koordinatörü Ersan Aksu, Kozlu’da yaşadığı geçmiş günlerinden bahsetti. 

Kongre saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Programda ilk olarak AK Parti videosu katılımcılara izlettirildi. 

“DUYAR; MİLLETİMİZİN HUZURUNDAYIZ” 

AK Parti Kozlu İlçe Başkanı Ali Duyar, kongreye katılan partililere seslenerek, halkımızın beklentisi büyük daha yapacak çok işimiz var dedi. 
Duyar açıklamasında; 
“Umudun icraatın adı Ak Parti dördüncü olağan kongremize hoşgeldiniz. Milletimizin hizmetinde olma gururuyla biraya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün burada toplanmamızın önemi büyüktür. İlçemizde gerçekleştirdiğimiz hizmetle halkımızın yaşam standartlarını yükseltmek için çalıştık. Halkımızın beklentisi daha büyük. Yaptıklarımızın yeterli değil. Daha çok işimiz var. Hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“AK PARTİ TABELA PARTİSİ DEĞİLDİR” 

İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli’de Ak Parti’nin tabela partisi olmadığını vurguladı. 
Karaveli açıklamasında ; “Her birinizin ayağına sağlık. AK Parti kesinlikle tabela partisi değildir. AK Parti milletin partisidir. Halkın gücüyle ülkemize Türkiye’mize hizmet etmiştir. Hedeflerimiz büyüktür. 2023 yılımda Türkiye yüzyılını kutladık”diye konuştu.

“TABELANIN İÇİNİ SİZ DOLDURDUNUZ” 

AK Parti Milletvekili Ahmet Çokakoğlu,umudun ve geleceğin adı Ak Parti dedi.
Çolakoğlu yaptığı açıklamada ;  “Bugün kozlu başka güzel. İlçe başkanımız teşekkür ediyorum. O gün onun bayramı düğünüdür. Umudun geleceğin adı Ak Parti, geçmişte dedik. Bizler bu partinin tabelasını astık içini siz doldurdunuz”dedi.

“ÇOK DAHA GÜZEL HİZMETLERE İMZA ATACAĞIZ”

AK Parti Milletvekili Saffet Bozkurt, halkın teveccühü ile bugünlere geldik dedi. 
Bozkurt açıklamasında ;  “Dün Gökçebeydeydik bugün Kozlu’da. Partimizin tabelasını milletimiz astı. Halkın teveccühü ile halkın söylemlerini dikkate alan dava anlayışı ile bugünlere geldik. Çok daha güzel hizmetlere imza atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.  İnşallah Zonguldak Kozlu ve bütün ilçelerimiz herşeyin en güzelini alacak.”

“MİLLETİN UMUDU AK PARTİ” 

AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Ak Parti davası altında bir ve beraber olma vurgusu yaptı. 
Çağlayan açıklamasında ; “Milletimizin yetki verdiği kişileriz. Bir olmayı beraber olmayı yeniden başlamayı milat sayarak başlamamız gerek. Can bağımız olan ailemizle birlikteyiz. Yeniden kucaklaşma vaktidir. Eksiklerimiz olabilir. Hata yapmışımdır. Ama eksiği de hatası da benden benim kardeşim. Benim sevdalım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sizlerle beraber taşıdıysa. Taşıyana güç verme vaktidir. Yine milletin umudu sizsiniz. Cumhur ittifakıdır. Sizler sayesinde cumhurbaşkanımız yangından kurtardı. Sonuna kadar liderimize sahip çıkacağız. Zalimlerin neler yaptığını görüyoruz. Bu yol Cihat yoludur. Partisine sahip çıkan arkadaşlarıma selam olsun diliyorum”dedi.

Ardından gelir ve gider tablosu açıklandı.

Tekli liste ile yapılan seçimlerde mevcut başkan Ali Duyar yeniden başkanlığa seçildi.

Başkan Ali Duyar yönetiminde yeni yönetim şu şekilde oluştu ;

Bilal Girgin, Adem Şahin, Saliha Çakır, Mehmet Can Taşkın, İlayda Yılmaz, Çağdaş Kardaş, Şeyma Şensoy, Selma Kıyar, Nuray Yağbasan, Emin Alasız, Emirhan Demir, Abdül Halim Küçük, Hasan Menteşe, Muhammet Abacı, Erdem Çetin, Muhammet Abacı, Mustafa Ferhat Yüksel, Mehtap Emral, Serdar Ceylan, Serdar Kocabaşoğlu, Ergin Karakaş, Rasim Aydın, Erkan Kabıyık,Ali Eren Yıldırım, Emine Tütün, Emre Çakır, Talha Kır, Cemile Özdemir, Şule Emral Akgün, Bilal Mete
 

Muhabir: Neriman Dengiz