Zonguldak’ta dolmuş ücretlerine geçtiğimiz gün zam yapıldı. Sivil vatandaş 25 lira olurken, öğrenci 20 lira oldu. 
Hal böyle olunca vatandaşlarda yapılan zamma sert tepki gösterdi. 
Ulaşım ücretlerine gelen zammı değerlendiren Osman Köksal Bahar, hiç bir sektörün denetlenmediğini herkesin kafasına göre fahiş fiyat uyguladığını dile getirdi. 

“ZAM YAPMAKTAN BAŞKA ÇARE BIRAKMADILAR” 

Belediye başkanına, milletvekillerine ve şehrin siyasilerine sert tepki gösteren Zonguldak Şöförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, dolmuş ücretlerine biz zam yapmak istemedik ama başka çare bırakmadılar açıklaması yaptı. 
Bahar açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; 

“Vatandaşlarımız isyan etmekte haklılar. Dolmuş ücretlerine biz zam yaparken, yasa gereği halk otobüslerine de belediye başkanı zam yapıyor. Belediye Başkanı Tahsin Erdem esnafa %900 zam yaparken, partisinin ilçe başkanı bunu gündeme getirmedi. Biz kendilerine bu zamların fazla olduğunu defalarca kez söyledik. Sanayi sitesinde ustaların yaptığı fakat hiç kimsenin denetlemedi zamlar, trafik sigortası kasko aldı başını gidiyor. Bunları kimse dile getirmiyor. Şehir göç veriyor. Şehrin yetkilileri bu kent için hiç bir şey yapmıyor. Deniz yolu, hava yolu, kara yolu, demir yolu, hiç bir şehre nasip olmayacak özellikler bu şehirde var. Hiç bir siyasetçi ya da belediye başkanı milli emlakta ya da TTK’nın  atıl durumda olduğu yeri iş insanı verip istihdam sağlamasına izin vermiyor. Sadece küçük hesaplar peşinde koşuyorlar. Geçmişte ya da şimdi hiç bir belediye başkanı ya da siyasetçi vekilleri zaten tanımıyoruz daha görmedik. Bu şehre hiç bir katkı sunmuyorlar. Bu şehirde denetleme yapılan bir organ yok mu? Pazar yeri ile marketler arasında uçurum var. Bunlara bir Allahın kulu sen ne yapıyorsun demiyor, bize de hesap sorun onlara da sorun. Dolmuşçu arkadaşlarımız ile birlikte bu zamları yaparken biz çok düşündük ama başka çıkış noktası yemin ederim ki yok. Araba maliyetleri almış başını gidiyor. Sanayide kafasına göre ücret alanları kimse sorgulamıyor” ifadelerine yer verdi. 

Muhabir: Neriman Dengiz