Zonguldak Belediye Meclisi’nin Ekim ayı 2. Birleşimi Belediye Başkanı Tahsin Erdem başkanlığında yapıldı. Mecliste ilk birleşimde komisyonlara havale edilen maddeler görüşülerek kabul edildi.
15 gündem maddesinin görüşüldüğü Belediye Meclisi’nde imar planı değişikliği de kabul edildi. 

Mecliste, Zonguldak Belediyesi'nin 2025-2029 yıllarını kapsayan Stratejik Planı'nın görüşülmesi talebi oy çokluğu ile kabul edildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova, planın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

“KADROLAR DA DEĞİŞİKLİK YAPILDI” 

Mecliste, Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik’te değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelikte, B3 grubunda yer alan dolu kadro derece değişiklikleri oy birliğiyle kabul edildi.

BELEDİYEYE AİT 12 İŞ YERİ KİRALANACAK

Zonguldak Merkez İlçe sınırları içerisinde bulunan, mülkiyeti veya tasarrufu belediyeye ait 12 adet işyerinin, beraber veya ayrı ayrı 10 yıl süreyle kiralama ihalesine çıkılması ve ihalenin yapılması kapsamında, yapılacak tüm iş ve işlemler için Belediye Encümenine ve Belediye Başkanı'na yetki verilmesi hakkındaki yazı oy birliğiyle kabul edildi.

“BASIN MENSUPLARINA GÜNDE 8 SAAT ÜCRETSİZ PARK HAKKI VERİLDİ”

Mecliste, basın mensuplarının belediyeye ait otoparklardan ücretsiz ya da indirimli yararlanmasına ilişkin gerekli düzenlemelerin yapılması ve Belediye Gelir Tarifesine eklenip eklenmemesi hakkındaki yazı oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na ait basın kartı olan gazetecilerin, belediye tescil ettirdiği araçlarla günde 8 saat ücretsiz park yapma hakkı tanındı.

“KÖY BAĞLANTILARI ZONGULDAK BELEDİYESİ SINIRLARINA DAHİL EDİLDİ”

Mecliste, Zonguldak İli Merkez İlçe Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde bulunan Kardeşler Köyü ile Kokaksu Köyü bağlantısının belediye sınırlarına dahil edilmesi ve sonrasında 1/1000 Uygulama İmar Planı ile 1/5000 Nazım İmar Planı yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

“TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ'NE ÜYE OLUNACAK” 

Avrupa Tarihi Kentler Birliği’nde ülkemizin temsilini sağlamak amacıyla kurulan Tarihi Kentler Birliği’ne üye olunması ve üyelik için Belediye Başkanı Tahsin Erdem’e yetki verilmesi talebi oy birliğiyle kabul edildi.
Başkan Tahsin Erdem endüstitiyel mirasa  sahip çıkmak adına Tarihi Kentler Birliği’ne üye olacaklarını söyledi. 

Meclis bir sonraki birleşimin gün ve saatinin belirlenmesi ile sona erdi. 

Muhabir: Neriman Dengiz