Zonguldakta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Asma İşletme Müdürlüğü görevini sürdürürken işçisi tarafından uğradığı bıçaklı saldırı sonucu vefat eden Avni Cinal, ölümünün 20. yılında anıldı.

Avni Cinel için düzenlenen anma törenine; 
Cinel’in ailesi ve yakınları, TTK Genel Müdür Yardımcıları, GMİS Genel Sekreteri Yener Arslanbuğa ile işçilerin katıldı. 

Cinel’in iş yerinin önündeki anıtta düzenlenen program, Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından törende bir konuşma yapan Maden Mühendisleri Odası (MMO) Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Cinel´in 20 yıl önce görevinin başında katledilmesinin üzüntüsünü halen yaşadıklarını belirterek, “Öncelikle meslektaşım, arkadaşım. 16 Eylül 2004 tarihinde bu mekanda bu, bu bölgede hunharca hayatını kaybetti. Her yıl kendisini anmaya çalışıyoruz. Evet tam 20 sene oldu.  Gerçekten iş barışının bozulması başka etkenler mi dersiniz? İşe gelmemeyi marifet edilen bir kişi  sonucunda işten uzaklaştırılmış. Bunun sebebini de işletme müdürü arkadaşımızdan bilerek meslektaşımızı burada bulunduğumuz yerde arkasından yaklaşarak çevirmiş ve bıçaklamıştır. Çok büyük bir kayıptı bizim için. Şok etkisi oldu o yıllarda. Hala devam ediyor. Ailesi de burada aramızda. Oğlu var aramızda. Ben kendisini  tekrar meslektaşlarım adına da kendi adıma da saygı, özlem ve rahmetle anıyorum. Hepinize saygılar sunuyorum" ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Avni Cinel'in mezarının başına karanfil bırakıldı.

AVNİ CİNEL’E NE OLDU ? 

Merhum Avni Cinel, 16 Eylül 2004 tarihinde, sabah ocak şeflerine talimat vermek üzere gittiği tertip yazıhanesinden çıktığı sırada, işten atılan maden işçisi Nevzat Aydın´ın bıçaklı saldırısı sonucu yaşamını yitirmişti.

Muhabir: Neriman Dengiz