Gazetecinin geçmişte ittifak yaptığınız CHP'de yaşanan ön seçim tartışmalarımı nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna cevap veren Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol, şunları söyledi;

''ATINÇ  KARDEŞİMİZİN (KAYINOVA) DEVRE DIŞI BIRAKILMASINA GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜLDÜM''

"Aslında biz prensip itibariyle diğer partilerin iç işlerine hiç karışmayız. Lakin ben bir Zonguldaklı olarak aynı zamanda  Atınç Kayınova'yı çok yakından tanıyan bir insan olarak 5 yıl boyunca mevcut belediye başkan ve yönetimine vermiş olduğu mücadeleyi yakinen takip ettim. Ve Zonguldaklı'nın ve milletin hakkını savunmak için ortaya koymuş olduğu cansiparane savaşı da gördüm. Ve bunu savunurken de gerçekten ağza alınmayacak hakaretler de işitti. Kendisi çok büyük bir efor sarf etti, çok büyük bir performans sarf etti. Atınç kardeşimiz için ben gerçekten üzülerek ifade ediyorum. Onun devre dışı bırakılmasına, ön seçimden çıkarılmasına üzüldüm. 

''ATINÇ'A VEFASIZLIK YAPILDI''

Yani bir partinin mensuplarına, grup başkanına, milletvekillerine, parti üyelerine ne yapması lazım? Vefalı ve sadakatli davranması lazım. 

''CHP TÜRKİYE'NİN KURUCU PARTİSİDİR''

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'min Kurucu partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi hepimiz için önem arz eden gerçekten Zonguldak'ta da önemli bir partidir.

''CHP İLE İTTİFAK KONUSUNDA HALEN DİRSEK TEMASI İÇERİSİNDEYİZ!''

Türkiye genelinde biz kendisi ittifak yaptık. Ve hala iş birliği kurma noktasında, dirsek teması kurma noktasında belediye başkanlarıyla, belediye başkan adaylarıyla, milletvekilleriyle görüş halinde, görüşme halinde olduğumuz bir partidir, bir harekettir. O nedenle bu yapılan son işlemin de teamüllere aykırı olduğunu demokratik teamüllere aykırı olduğunu, cumhuriyetin ilkelerine aykırı olduğunu düşünüyorum ve bu konuda da inşallah bu yanlıştan dönüleceğini ümit ediyorum diye  kısaca ifade edebilirim.

''10 YILDIR BELEDİYE MECLİSİNDE GÖĞÜS GÖĞÜSLE MÜCADELE EDEN ATINÇ KAYINOVA'NIN ÖN SEÇİM DE DEVRE DIŞI BIRAKILDI''

Zonguldak Belediyesi'nde CHP Grup Başkanının vermiş olduğu mücadeleyle birebir göğüs göğüse belediye başkanıyla çarpışan bir görüntü içerisinde hem bunu medyada gördünüz, hem sokakta gördünüz, hem  halkın dilinde de bunu hissettiniz. Göğüs göğüse bir mücadele verdi. Ben o yüzden Atınç Kayınova kardeşimizin bu ön seçim dışında bırakılmasına üzüldüm. Ön seçime en azından girseydi, grup başkanı çünkü. Büyük bir mücadele verdi. Girseydi de ön seçim sonrası devre dışı kalsaydı. O zaman daha kıymetli olurdu. Daha vefa duygularını sahip bir hareket olurdu diye düşünüyorum yani. Genel merkezin bu tutumunu beğenmedim"

''AYNI ŞEKİLDE TURGUT AYDIN'A DA VEFASIZLIK YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM''

Aynı şekilde Turgut Aydın'da meclis üyeliği görevi yapıyordu ve oda haksızlığ uğradı. Turgut Turgut Bey de gerçekten büyük mücadele etti. 

Kaynak: Ercan Demir