Euro 2024 Türkiye-Avusturya karşılaşmasında 2 gol atan futbolcu Merih Demiral Türk’lüğün sembolü olan Bozkurt işareti yaptı.
Demiral’ın yaptığı bozkurt işareti sebebi ile ırkçı ilan edildi. 
Konu ulusal ve yerel basında geniş yankı uyandırırken, Milliyetçi Haraket Partisi (MHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Çağatay İpekçi ‘de yaşanılan olaya sessiz kalmadı. 

“BOZKURT TÜRKLÜĞÜN SEMBOLÜDÜR” 

Bozkurt işareti Türklüğün bir sembolü olup kesinlikle ırkçılıkla ilişkilendirilemez diyen Milliyetçi Haraket Partisi (MHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Çağatay İpekçi yaptığı açıklamada ; 

“UEFA tarafından milli futbolcumuz Merih Demiral'a yönelik soruşturma açıldığını öğrendik. Öncelikle bilinmelidir ki bozkurt işareti Türklüğün bir sembolü olup kesinlikle ırkçılıkla ilişkilendirilemez. Irkçılık bir devleti bir milleti üstün görüp diğer milletleri diğer devletleri aşağılamaktır. Türk'ün töresinde aşağılamak kendini büyük görmek yoktur. Bizler ne olursan ol yine gel diyen Mevlana ile aynı coğrafyada yaşamış hoşgörünün ve adaletin simgesi olmuş dil, ırk, renk, din, mesep ayrımı yapmayan bir milletiz. Bu sebep nedir ki UEFA'nın bu yanlış tutumdan acilen dönmesi ve yanlışına son vermesi gerekmektedir. Uefa'yı bu tutumundan ötürü şiddetle kınıyoruz” açıklamasında bulundu. 

Muhabir: Neriman Dengiz