Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan’ın açıklamalarına cevap veren İl Başkanı Dural, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun kapatılması veya özelleştirilmesi gibi bir durum söz konusu değilse, enerji bakanıyla yapılan görüşmeler neden yapılıyor diyerek sert tepki gösterdi. 

TTK’YI NORM KADROYA KAVUŞTURACAĞIZ” 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun norm kadroya kavuşacağını tüm Zonguldak'a taahhüt ediyoruz diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

“Gündemle ilgili olarak, evvelki gün Zonguldak Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen bir toplantı ve eylem vardı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in başını çektiği iktidarın, Türkiye Taşkömürü Kurumu ve diğer on dokuz kamu iktisadi teşebbüsünün özelleştirilmesi amacıyla bir yasa tasarısı hazırladığı iddiası üzerine bir araya geldik. Bu toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri, madenci kardeşlerimiz tarafından büyük bir sevgiyle karşılandı. Bu duyguyu tekrar yaşamak bizim için çok güzeldi. Cumhuriyet Halk Partisi, Zonguldak'ın ve Türkiye'nin sigortasıdır; kurtuluşun ve kuruluşun partisidir. Bu da o gün bir kez daha kanıtlandı.
Cumhuriyet Halk Partisi, Zonguldak ve Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun yaşatılması, kapanmaması, satılmaması ve özelleştirilmemesi için en büyük barajlardan biridir. Genel Maden İşçileri Sendikası'nda herkes son derece gerçekçiydi. Madem Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun özelleştirilmesi veya kapatılması gibi bir düşünceniz yok, bu insanlar niçin toplantılar düzenleyip mücadele veriyor? Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun norm kadrosu olan on dört bin rakamına ulaşıncaya kadar mücadele edeceğimizi söylüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun norm kadroya kavuşacağını tüm Zonguldak'a taahhüt ediyoruz. Toplantılarda eksiklik veya yetersizlik gibi eleştiriler varsa, bu konuları ilgili mercilere ileteceğiz ve gerekli düzeltmeleri yapacağız. Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun kapatılması veya özelleştirilmesi gibi bir durum söz konusu değilse, enerji bakanıyla yapılan görüşmeler neden yapılıyor? Sonuç olarak, Cumhuriyet Halk Partisi olarak Zonguldak halkının ve Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun yanında olduğumuzu, bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum. Tüm kamuoyuna teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi. 

Muhabir: Neriman Dengiz