Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl başkanlığı binasında düzenlenen toplantıya Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Güney, İl Sekreteri Onur Altuntaş ve parti yetkilileri katıldı. 

TTK’NIN AYAKTA KALMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Türkiye Taş Kömürü Kurumu örtülü bir şekilde özelleştirme sürecine sokuluyor diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı, Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

“içinde Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) da yer aldığı 233 sayılı KHK kapsamında ki 19 KİT’in Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından örtülü bir özelleştirme sürecine sokulmak istendiğini belirtti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek aralarında Türkiye Taşkömürü Kurumu, Türkiye Kömür İşletmeleri, BOTAŞ, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Devlet Demiryolları, Çaykur Et ve Süt Kurumu, Devlet Hava Meydanları İşletmesinin de bulunduğu toplam 19 KİT kuruluşunun yönetim kurulu çoğunluğunu kendisinin belirleyeceği bir kanun teklifi taslağını kurumlara gönderdi. Bu kuruluşları özelleştiriyoruz demeden özelleştirme yoluna sokacakları bir plan sessiz, derinden ve kurnazca işletiliyor. Taslağa göre bu on dokuz KİT’in yönetim kurulu üye sayısı 6’dan 7’ye çıkacak. 7 yönetim kurulu üyesinin 4’ünü Hazine ve Maliye Bakanı belirleyecek. Yönetim Kurulu Başkanı'nı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek belirleyecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı temsilcisini Mehmet Şimşek belirleyecek. 2 bağımsız üyeyi Mehmet Şimşek belirleyecek. Yani Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in belirlediği yedide 7’de 4 yönetim kurulu üyesi çoğunluğuyla kayyum heyeti gibi bu kuruluşların yönetimine çökülecek. İlgili sektör bakanlığıysa yönetim kabiliyetini büyük ölçüde kaybedecek. Türkiye TaşKömürü Kurumu örtülü bir şekilde özelleştirme sürecine sokuluyor. Türkiye Taşkömürleri Kurumu Genel Müdürlüğü'nün etkisi kırılarak adeta bir müessese niteliğine küçültülüyor.”

Muhabir: Neriman Dengiz