Eleştirinin olmadığı yerde siyaset olmaz diyen İl Başkanı Devrim Dural, eleştiriye açığız fakat acımasızca yapan eleştirilere açık değiliz dedi.
Zonguldak Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerden bahseden Başkan Dural yaptığı açıklamada şunu söyledi; 

“ Bayramlaşmak amacıyla sizleri il başkanlığımıza davet ettik. Zonguldak’ta kazandığımız belediye ile birlikte hizmetlerimize başladık. Eleştiriler elbette oluyor. Biz bunu saygıyla karşılıyoruz. Daha önce de anlattığım gibi acımasızca yapılan eleştirilere karşı olduğumu söylemek istiyorum. Siyasetin doğasında eleştiri var. Eleştiri geliştirir,değiştirir,ileriye götürür. Eleştirinin olmadığı bir siyaset arenası olamaz.
Çok değerli mevkidaşım Sayın Mustafa Çağlayan, kendisinin ve partinin bayramını kutlamak istiyorum. İyi bayramlar dileyerek kendisine bir hatırlatma yapmak istiyorum. Eleştirilere karşı değiliz acımasızca yapılan eleştirilere karşıyız. Biz format değişikliğine gittik. Kendilerinin düzenini biraz bozduk.
Sekiz ilçenin altısını Cumhuriyet Halk Partisi aldı. Nihayetinde biz burada hizmetlerimize sonuna kadar devam ediyoruz.
Bizim için seçimleri alamaz anketlerde biz öndeyiz dediler. Günün sonunda yerelde nasıl iktidar olduysak, Zonguldak’ta da iktidar olduk. Ak Parti’den devraldığımız tüm belediyelerde borç yükü mevcut. Fakat biz bunu bir mazeret olarak göstermiyoruz. Bu çünkü bizlerin çalışmalarını engelleyemez ve yıldıramaz.
Biz başarılı olmaya mecburuz.
Halkımızdan yatırım kredisi aldık, tüketici kredisi almadık. maaşları ödeyemez dediler maaş ödeyemeyen ve maaş alamayan belediye var mı? Hizmet yapamaz dediler yapıyoruz. Kent lokantası ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor bayramdan sonra en güzel şekliyle hizmete girecek. Zonguldak halkı en uygun ve en hijyenik  şekliyle yemeğini yiyecek. İkinci ayın sonunda kent lokantası hizmete girecek. Valiliğin altında bulunan bir umumi tuvaletten bahsedildi tuvalet zaman içerisine bu hale gelmiş geçmiş beş döneme baktığımızda Ak Parti yönetimi gerekeni yapmamış ama biz gerekeni yaptık. Belediye başkanımız Sayın Tahsin Erdem’den aldığım bilgiye göre şu an orası kapatıldı bakıma alındı. Tekrar Zonguldak halkının hizmetine umumi tuvaleti açacağız. Birkaç gün önce belediye başkanımızla  Kapuz Plajı‘na gittiğimizde
Plajı hijyenik temiz ve pırıl pırıl gördük. Fiyatla alakalı bir takım eleştiriler var ben bunu saygıyla karşılıyorum. Fakat Türkiye’de tarım ve hayvancılığı bitirerek kırmızı et fiyatlarını tavan seviyeye çıkartan bir iktidar şimdi gelmiş belediyemizi eleştiriyor. Fiyatların gelen seviyesinden memnun değiliz. 22 yıldır ekonomiyi siz yönetiyorsunuz bu hale siz getirdiniz. Dalga geçer gibi 3000 TL emeklilik ikramiyesi verdiniz. Plajda ürün çeşitliliğine gideceğiz buna dair öneri sunduk. Kabul gördü önümüzdeki süreçte daha uygun ve makul fiyatlar olacak. Zonguldak’ta hizmetlerimiz devam ediyor. Eleştiriye sonuna kadar açığız” ifadelerine yer verdi. 

Muhabir: Neriman Dengiz